Slovensko daruje Česku prebytočný vojenský materiál

NETKY.SK • 20 September 2014, 12:59 • 2 min
Slovensko daruje Česku prebytočný vojenský materiál

BRATISLAVA - Slovensko daruje Českej republike prebytočný vojenský materiál. Medzivládnu dohodu o darovaní vojenského materiálu podpísal v Ostrave štátny tajomník ministerstva obrany Miloš Koterec s českým rezortným kolegom Danielom Koštovalom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková. Podľa štátneho tajomníka Koterca ide o optimalizáciu skladových zásob. "Slovenská a Česká republika boli v minulosti jeden celok. Preto v rámci zefektívnenia je to veľká príležitosť na to, aby sme limitované zdroje na oboch stranách vedeli lepšie využiť," uviedol Koterec. Takýmto spôsobom sa napríklad Slovensku znížia náklady na skladovanie. "Ide o hľadanie a využívanie skrytých zdrojov a aj Slovenská republika v rámci takejto bilaterálnej spolupráce má príležitosť sa dostať k materiálu, ktorý bude finančne výhodný pre naše ozbrojené sily," dodal štátny tajomník Koterec. 

 

V Ostrave sa v týchto dňoch koná aj 14. ročník najväčšej letecko-armádnej prehliadky v strednej Európe Dni NATO a Dni Vzdušných síl Armády ČR v Ostrave. Pri tejto príležitosti štátny tajomník Koterec spolu s českým rezortným kolegom Koštovalom slávnostne otvorili konferenciu venovanú nadzvukovému letectvu. Na akcii v Ostrave sa zúčastňuje 16 krajín vrátane Slovenska. Vzdušné sily Ozbrojených síl SR sa odprezentujú dynamickými ukážkami stíhačky Mig-29 AS a statickými ukážkami lietadiel L-39 CM, Mig-29 UBS a vrtuľníkmi Mi-17.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies