Slovensko chcem dôstojne doviesť k štandardným parlamentným voľbám, vyjadril sa Pellegrini po vyslovení dôvery jeho novej vláde

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 06:10 • 2 min
Slovensko chcem dôstojne doviesť k štandardným parlamentným voľbám, vyjadril sa Pellegrini po vyslovení dôvery jeho novej vláde

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) ďakuje poslancom Národnej rady SR za vyslovenie dôvery jeho novej vláde.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v úvode svojho brífingu po skončení ustanovujúcej schôdze parlamentu. Za programové vyhlásenie vlády hlasovalo 81 poslancov, čo považuje za "jasnú podporu, jasnú väčšinu a nie za krehkú". "Veľmi si to vážim, je to pre nás veľký záväzok," povedal Pellegrini.

"Chcem sľúbiť všetkým občanom Slovenskej republiky, že ja osobne ako aj moje kolegyne a moji kolegovia budeme robiť všetko preto, aby Slovensko napredovalo, aby bolo modernou a prosperujúcou krajinou, aby Slovensko bolo dobrým miestom na život, aby bolo krajinou, na ktorú môžeme byť hrdí," povedal. Z diskusie v pléne parlamentu si zobral podľa jeho slov aj námety opozičných poslancov. "Našou prioritou je byť tu pre ľudí," dodal s tým, že chce pomáhať tým, ktorí pomoc potrebujú a podporovať tých, čo žijú slušný život a trestať tých, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom budú snažiť systém zneužiť. "Prvé kroky vlády už od zajtra budú svedčiť o tom, že to, čo vám tu dnes hovorím chceme pretaviť do reality," povedal. Opozícia podľa neho dala celkom dobrú vizitku vláde, lebo počas rozpravy v pléne hovorili aj o tom, čo sa vláde za uplynulé dva roky podarilo dosiahnuť z pôvodného programového vyhlásenia.

Pripomenul, že už v utorok bude mať podpredsedníčka vlády a ministerka pôdohospodárstva Gabbriela Matečná (nom. SNS) jasné stanovisko a predstaví kroky, ako bude reagovať na kauzu na východnom Slovensku týkajúcu sa zneužívania dotácií z Poľnohospodárskej platobnej agentúry. "Ona vám to povie sama zajtra. Má moju plnú podporu v tom a nebudem jej brániť v akýchkoľvek akciách a aktivitách, ktoré bude chcieť v tejto oblasti vykonať," uviedol. Dodal, že vláda už v stredu bude oboznámená s dátumami, kedy bude rokovať mimo Bratislavy. V apríli bude rokovať v menej rozvinutých regiónoch.

Na otázku, či bude postupovať razantne pri podozreniach, ktoré sa budú v budúcnosti týkať členov jeho vlády uviedol, že "v prípade, že sa preukážu podozrenia", bude konať. "Akonáhle budú ukazovať veci na to, že niektorý minister môže byť zapletený reálne a s vlastným vedomím v nejakej kauze, tak určite personálnu zodpovednosť vyvodiť budem musieť," povedal.

"Budem sa snažiť doviesť našu krajinu k štandardným normálnym parlamentným voľbám v roku 2020. Neviem, ako budú chcieť voliči vyhodnotiť našu prácu. Ale Slovensku želám, aby ho po voľbách neviedli ľudia, ktorí boli uznaní z daňových podvodov, neviedli ľudia, ktorí zneužili štátnu moc na odpočúvanie nevinných ľudí alebo ľudia, ktorí majú evidentné prepojenie na podsvetie. A či to už bude niekto iný alebo budeme môcť, ak nám dajú občania tú možnosť, pokračovať ďalej, to už je na voličoch v roku 2020. Ja urobím všetko preto, aby som krajinu dôstojne priviedol najbližším parlamentným demokratickým voľbám," dodal.

Dodal, že nikdy sa nebude snažiť zistiť podrobnosti z vyšetrovacieho spisu prípadu vraždy novinára a jeho snúbenice, keďže mu to neprináleží. Ale bude sa zaujímať o to, či kompetentné orgány robia všetko preto, aby bol prípad vyšetrený. "Nebudem nikdy chcieť vedieť detaily, aby sme nechali nestranné vyšetrovanie," povedal.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies