Slovensko chce rozširovať politickú spoluprácu s Lichtenštajnskom

NETKY.SK • 11 September 2015, 12:18 • 2 min
Slovensko chce rozširovať politickú spoluprácu s Lichtenštajnskom

BRATISLAVA - Konkrétne možnosti rozšírenia politickej spolupráce medzi Slovenskom a Lichtenštajnskom aj na oblasť poskytovania rozvojovej pomoci bolo jednou z hlavných tém dnešného rokovania slovenského ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka s rezortnou partnerkou z Lichtenštajnského kniežatstva Aureliou Frickovou.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí, podľa ktorého obe strany potvrdili záujem o skoré dokončenie a podpísanie zmlúv o zabránení dvojitému zdaneniu a o výmene daňových informácií. Lajčák a Fricková tiež hovorili o projektoch zameraných na propagáciu slovenskej kultúry v Lichtenštajnsku ako aj o rozšírení ekonomickej spolupráce a výmene skúseností v oblasti duálneho vzdelávania. Fricková o tejto téme podrobnejšie diskutovala aj s ministrom školstva Jurajom Draxlerom.


Šéfka lichtenštajnskej diplomacie prišla na návštevu Slovenska na pozvanie ministra Lajčáka. Od nadviazania diplomatických stykov v decembri 2009 sa vzťahy Slovenska a Lichtenštajnska dynamicky rozvíjajú a obaja ministri sa pravidelne stretávajú. Fricková, ktorá je aj ministerkou školstva a kultúry, sa okrem Lajčáka a Draxlera stretla aj so štátnym tajomníkom Ministerstva kultúry SR Ivanom Sečíkom a prijal ju tiež premiér Robert Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies