Slovensko chce poslať vojenských policajtov do Stredozemného mora

NETKY.SK • 21 Február 2017, 10:35 • 2 min
Slovensko chce poslať vojenských policajtov do Stredozemného mora

BRATISLAVA - Slovenskí vojenskí policajti by mali od augusta pôsobiť vo vojenskej operácii EUNAVFOR MED Sophia v Stredozemnom mori. Slovensko sem plánuje poslať do desať vojenských policajtov, ktorí budú pôsobiť v dvoch rotáciách po šesť mesiacov. Vyplýva to z návrhu na vyslanie príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR, ktorý je v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

slovakia

left justify in out

Vojenskí policajti by mali pôsobiť na nemeckej lodi v rámci zásahového tímu. Ich úlohou bude spolu s ďalšími kolegami kontrolovať plavidlá v Stredozemnom mori. Ako informujú OS SR na svojej webovej stránke, v súčasnosti prebieha tréning vojenských policajtov v Nemecku, kde ich čaká spolu deväťtýždňový výcvik v stredisku Eckenforde. Okrem iného tu nacvičujú boj v zastavených oblastiach a zoznamujú sa i s problematiku medzinárodného práva, napríklad ako vstupovať na cudzie plavidlo v medzinárodných vodách.

 

Európska únia spustila operáciu v roku 2015. Jej cieľom je hliadkovať v medzinárodných vodách pri líbyjskom pobreží a zadržiavať osoby podozrivé z prevádzania migrantov do Európy. Operácia má tak prispieť k rozloženiu prevádzačských sietí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies