Slovensko chce počas predsedníctva v EÚ obnoviť vzťahy s Južnou Amerikou

NETKY.SK • 19 Február 2016, 13:28 • 2 min
Slovensko chce počas predsedníctva v EÚ obnoviť vzťahy s Južnou Amerikou

BRATISLAVA - Slovensko má ako nadchádzajúca predsednícka krajina Európskej únie (EÚ) záujem o reštart rokovaní o Asociačnej dohode medzi EÚ a regionálnym zoskupením Mercosur, ktorý tvoria štáty Južnej Ameriky - Argentína, Brazília, Paraguaj, Uruguaj, Venezuela a Bolívia.

slovakia

left justify in out

Súčasťou Asociačnej dohody je aj dohoda o voľnom obchode medzi oboma regiónmi s potenciálom vytvoriť aj pre slovenských výrobcov a vývozcov nové obchodné a investičné príležitosti.

 

Agentúru SITA o tom informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR s tým, že sa na tom na spoločnom stretnutí zhodli štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Igor Slobodník s argentínskou ministerkou zahraničných veci Susanou Malcorrou, jej námestníkom Carlosom Foradorim, ako aj paraguajským štátnym tajomníkom Oscarom Cabellom Sarubbim.


Politickí predstavitelia štátov Slovenska, Argentíny a Paraguaia rokovali aj o aktuálnom vývoji v Latinskej Amerike so záujmom o pokračovanie v spolupráci na pôde medzinárodných organizácií s dôrazom na OSN. Slovenská strana ocenila proreformnosť novej vlády v Buenos Aires a návrat Argentíny do hlavného prúdu medzinárodného života.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona