Slovensko - Česko 1:2 v prípravnom zápase v Žiline, Handzuš: V druhej tretine sme prepadli

NETKY.SK • 24 August 2017, 19:59 • 2 min
Slovensko - Česko 1:2 v prípravnom zápase v Žiline, Handzuš: V druhej tretine sme prepadli

ŽILINA - Slovenskí hokejisti prehrali v druhom prípravnom zápase s Českom v Žiline 1:2. Domáci išli do vedenia v 19. minúte po góle Zagrapana, Česi však svoju prevahu v druhej tretine prejavili aj gólovo a otočili stav.

slovakia

left justify in out

Slováci tak v Žiline nenadviazali na stredajšie víťazstvo (2:0) z Třinca. Premiéru v seniorskej reprezentácii absolvoval 19-ročný obranca Michal Roman.

 

Slovensko - Česko 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

 

Góly: 19. Zagrapan (Brejčák) - 31. Musil (Kaše), 37. Tomášek (Klok, Hanzl). Rozhodovali: D. Konc, Stano - Výleta, Tvrdoň, vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 3763 divákov.

 

zostavy:

 

Slovensko: Tomek - Černák, Brejčák, Čerešňák, Gernát, Holenda, Kotvan, Romančík, Roman - Svitana, L. Hudáček, Nagy – Kudrna, Hovorka, Tybor – Macík, Zagrapan, Buc – Paulovič, Sukeľ, Koyš

 

Česko: Svoboda – Sklenička, Šulák, Pyrochta, Dvořák, Němeček, Klok, Kalina – Kaše, Musil, Lenc – Indrák, Stach, Straka – Hanzl, Tomášek, Uher – Tomeček, Herman, Šťastný

 

Už v 3. minúte mali domáci reprezentanti prvú presilovku, no nielenže v nej vážnejšie neohrozili Svobodu, ale po šanci Tomečeka ich zachránil brankár Tomek. Česi mali sľubnú príležitosť aj v 7. minúte, ani obranca Šulák však Tomeka neprekvapil. Dianie v prvej tretine prinieslo niekoľko zaujímavých príležitostí na oboch stranách. Bezgólové skóre platilo do začiatku 19. minúty, keď z vyhraného buly Zagrapana vyťažil obranca Brejčák a jeho dobre myslenú prihrávku tečoval do bránky práve Zagrapan - 1:0.

 

Slovenský tím sa mohol v úvode druhej tretiny dostať aj do dvojgólového náskoku, ale príležitosť neúspešne dorážajúceho Tybora a ani pohotová strela Macíka v bránke neskončili. Česi postupne prevzali iniciatívu a slovenských príležitostí ubúdalo. Slováci začali zaostávať najmä v pohybe a z toho pramenili gólové šance českého tímu.

 

V 27. minúte mali síce domáci presilovku, ale Česi v nej potvrdili hernú pohodu a okrem úspešného bránenia predviedli aj dve nebezpečné príležitosti. Ich aktivita vyústila do vyrovnania v 31. minúte. Vyhrané buly v útočnom pásme tentoraz zúročili Česi, keď Musil získal puk a strelou spoza viacerých hráčov nedal šancu Tomekovi - 1:1.

 

Ani tento moment nenaštartoval Slovákov k väčšej aktivite a naďalej sa hralo najmä pred Tomekom. Ten síce viackrát podržal svoj tím, no v 37. minúte inkasoval druhýkrát, keď sériu chýb v obrannom pásme zužitkoval Tomášek - 1:2.

 

Česi pokračovali v prevahe aj v tretej časti a ich brankár Svoboda dlho čakal na prvý zákrok. Výborný pohyb súpera robil starosti slovenskej defenzíve, ktorá sa viackrát nechala zatlačiť v obrannom pásme. Tomek viackrát podržal svoj tím a Slováci sa do ofenzívy pustili v 55. minúte. V nej sa do šancí dostali Kotvan, Hudáček, no najmä Nagy, ktorého pohotovú strelu Svoboda zneškodnil.

 

Slováci sa v závere dostali do tlaku, ktorý zvýraznili aj hrou bez brankára, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

 

Michal Handzuš, dočasný asistent trénera Craiga Ramseyho: "Dva inkasované góly boli vyústením diania v druhej tretine. V nej sme približne od 30. minúty až do konca druhej časti prepadávali a Čechov sme púšťali do prečíslení. Mrzia nás presilovky, ktoré neboli dobré. Pre hlavného trénera bolo najdôležitejšie vidieť hráčov v zápase, aby si urobil obraz. Väčšina z nich dostala šancu v presilovkách aj oslabení. Škoda dnešného výsledku, pretože si myslím, že sme dnes hrali lepšie ako včera, no paradoxne sme prehrali. Obrana fungovala dobre, útočníci sa však musia zlepšiť a šance si nielen vytvárať, ale ich aj premieňať. Pozícia asistenta trénera je pre mňa novou skúsenosťou. Je to iný pohľad, než aký som mal ako hráč."

 

Josef Jandač, tréner ČR: "Boli to dva podobné zápasy. V dnešnom sme mali v druhej tretine veľkú prevahu, žiaľ, nestrelili sme viac gólov. Sme, samozrejme, radi za víťazstvo, ale mrzí nás slabá strelecká efektivita. Do gólových príležitostí sa vieme dostať, ale škrípe nám finálna fáza. V dvoch zápasoch sme nedokázali streliť ani jeden gól v presilovke, čo takisto nie je dobré. V bránke sme dali priestor dvom mladým debutantom, ktorí odchytali výborné zápasy."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona