Slovensko-česká konferencia sa zameria na bezpečnosť

NETKY.SK • 17 September 2017, 18:29 • 2 min
Slovensko-česká konferencia sa zameria na bezpečnosť

BRATISLAVA – Akadémia Policajného zboru v Bratislave v spolupráci s Právnickou fakultou Univerzity Karlovej v Prahe organizujú spoločnú vedeckú konferenciu pod názvom Polícia ako garant bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza na internetovej stránke policajnej akadémie, konferencia sa uskutoční 25. októbra v priestoroch školy v Bratislave. „Cieľom konferencie je zamerať pozornosť na vysoko aktuálnu a spoločensky závažnú tému, ktorá rezonuje európskym priestorom, a tou je bezpečnosť. V tomto kontexte sa sústrediť na subjekty zabezpečujúce bezpečnosť, a tak zdôrazniť výnimočné postavenie polície, policajta, príslušníka Policajného zboru ako garanta bezpečnosti,“ uvádza sa v pozvánke.

 

Účastníci konferencie sa tiež majú zamerať na oblasti ako základné ľudské práva a slobody v uvedenom kontexte alebo poukázať na základné práva, oprávnenia a povinnosti policajta v ústavnoprávnej, trestnoprávnej alebo správnoprávnej rovine, ktoré je povinný dodržiavať. Konferencia sa tiež zameria na otázky bezpečnosti tak na vnútroštátnej, ako aj na medzinárodnej úrovni. Záujemcovia o účasť sa môžu zaregistrovať na emailovej adrese konferenciakvpv@akademiapz.sk najneskôr do 30. septembra.

Akadémia Policajného zboru v Bratislave je štátna vysoká škola, zabezpečujúca vzdelávanie a výchovu príslušníkov Policajného zboru a ďalších bezpečnostných služieb. Poslaním akadémie je najmä pripravovať vysokoškolsky kvalifikovaných príslušníkov Policajného zboru a pracovníkov pre odborné pracoviská Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a ďalších štátnych a neštátnych bezpečnostných služieb. Hlavnými študijnými odbormi na akadémii sú Bezpečnostnoprávna ochrana osôb a majetku a Bezpečnostnoprávne služby vo verejnej správe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona