Slovensko čakajú tropické horúčavy minimálne do konca týždňa

NETKY.SK • 12 Jún 2019, 14:10 • 2 min
Slovensko čakajú tropické horúčavy minimálne do konca týždňa

BRATISLAVA - Mimoriadne teplé počasie bude pokračovať aj v ďalších dňoch až do soboty (15. 6.) a na východe Slovenska až do nedele (16. 6.). Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

Keďže do našej oblasti počas väčšiny uplynulých júnových dní prúdil od juhu teplý, postupne až tropický vzduch, obdobie od 1. júna do 11. júna sa skončilo podľa meraní SHMÚ celkovo ako veľmi teplé. Kladná odchýlka teploty od normálu 1981 - 2010 dosiahla za prvých 11 dní júna väčšinou tri až päť stupňov Celzia. Ojedinele to bolo ešte viac.

 

img

 

Navyše v južnej polovici západného Slovenska boli podľa údajov SHMÚ aj veľmi teplé, niekde dokonca až tropické noci. Napríklad počas včerajšej (11. 6.) klesla teplota v Piešťanoch na 22,4 stupňa Celzia a v Kuchyni na 21,5 stupňa Celzia.

 

img

 

Hlavným dôvodom tam bol juhovýchodný vietor. Na začiatku budúceho týždňa už bude o niečo chladnejšie, ale na juhu bude teplota vzduchu aj tak vystupovať na hodnoty okolo 30 stupňov Celzia. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona