Slovensko čakajú o rok na MS 2021 v skupine aj Česi

NETKY.SK • 20 Máj 2020, 11:10 • 2 min
Slovensko čakajú o rok na MS 2021 v skupine aj Česi

MINSK/RIGA - Slovenskí hokejoví reprezentanti sa na budúcoročných MS predstavia v základnej A-skupine v Minsku, ktorá sa zdá byť aspoň na papieri tou ťažšou. Druhá B-skupina sa odohrá v lotyšskej metropole Riga, kde sa konali MS v hokeji naposledy v roku 2006. Zámorské tímy nás tentoraz ako v Košiciah nečakajú, no v súboji sa stretneme napríklad aj s bratmi Čechmi.

slovakia

left justify in out

Výsledky za štyri roky 

O nasadení do skupín rozhodoval aktuálny rebríček krajín, ktorý IIHF zverejnila pred mesiacom a reflektuje výsledky reprezentačných tímov na MS a ZOH za uplynulé štyri roky. Zvyčajne je známy po konci svetového šampionátu, ten tohtoročný vo Švajčiarsku sa však nemohol uskutočniť z dôvodu pandémie koronavírusu.

 

img

 

Pripočítali sa aj body z tohto roku 

Slovenskej reprezentácii v renkingu patrí deviata priečka s 2835 bodmi, na čele je Kanada s 3470 b. V rebríčku sú započítané aj body za MS 2020, hoci sa neuskutočnili, pri bodovacom systéme do renkingu nemohla IIHF členským federáciám pripísať nuly. Preto vzala do úvahy nasadenie do jednotlivých turnajov v rámci MS na rok 2020 a na jeho základe pridelila body. Slováci vďaka tomu poskočili z desiatej pozície na deviatu.

 

img

Finále posledných MS v hokeji, Košice 2019

 

Miesto konania MS 2021

Budúcoročné MS hostia podľa plánu spoločne Bielorusko s Lotyšskom, sprevádza ich oficiálny slogan v znení "Vášeň. Žiadne hranice". Dejiskom "slovenskej" A-skupiny bude Minsk aréna s kapacitou 15 086 divákov. Po dianí v základnej fáze šampionátu sa v nej uskutočnia aj dva štvrťfinálové duely, oba semifinálové a rovnako oba medailové. Dejiskom MS bola už aj v roku 2014, vtedy však Slováci hrali v menšej Aréne Čižovka. 

 

 

Lotyšská metropola Riga si zopakuje atmosféru MS prvýkrát od roku 2006, keď organizovala turnaj premiérovo a samostatne. Hrať v nej budú tímy B-skupiny, ktoré sa predstavia v Aréne Riga s kapacitou 10 300 miest.

 

Zloženie skupín schválila Rada IIHF počas videokonferencie. Oproti súperom na neodohratých MS 2020 sú v "slovenskej" skupine iba dve zmeny, namiesto Kanady a Nemecka sa Slováci stretnú s Ruskom a Švajčiarskom. Presný rozpis stretnutí či informácie o predaji vstupeniek zatiaľ nie sú známe, IIHF ich postupne zverejní v najbližších týždňoch.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa IIHF (@iihfhockey),

 

 

Zloženie skupín na MS 2021:

A-skupina /Minsk/: Rusko (2. v rebríčku IIHF), Švédsko (4), Česko (5), Švajčiarsko (8), SLOVENSKO (9), Dánsko (12), Bielorusko (13), Veľká Británia (19)

 

B-skupina /Riga/: Kanada (1), Fínsko (3), USA (6), Nemecko (7), Lotyšsko (10), Nórsko (11), Taliansko (15), Kazachstan (16)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona