Slovensko čaká upršaný víkend, na východe platí výstraha pred hmlou

NETKY.SK • 24 November 2016, 18:33 • 2 min
Slovensko čaká upršaný víkend, na východe platí výstraha pred hmlou

BRATISLAVA - Počasie na Slovensku sa začne kaziť už v piatok. Nočná teplota klesne na 3 až -2 stupňa Celzia, zatiaľ čo cez deň bude 6 až 11 stupňov.

slovakia

left justify in out

Bude oblačno až zamračené, miestami treba rátať s dažďom alebo mrholením. Na hrebeňoch Tatier má snežiť a teplota na horách vo výške 1500 m dosiahne okolo 4 stupňov. Má fúkať slabý juhovýchodný vietor do 20 km/h.

 

img

 

Východné Slovensko bude až do piatkového predpoludnia zahalené hmlou. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre región východného Slovenska výstrahu 1. stupňa. Meteorológovia očakávajú, že až do 11.00 h sa bude na východe krajiny tvoriť hmla, ktorá zníži dohľadnosť na 50 až 200 m.

 

Predpoveď potvrdzujú aktuálne informácie Slovenskej správy ciest (SSC). "Hmla s dohľadnosťou do 100 m je aktuálne hlásená v okolí lokalít Sečovce, Kráľovský Chlmec a Trebišov, do 200 m v okolí lokalít Michalovce, Svinia a Stropkov," uvádza SSC na stránke zjadnost.sk.

 

img

 

V sobotu sa bude nad strednou Európou nachádzať nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Súčasne sa z Nórskeho mora presunie tlaková níž nad Škandináviu. Na celom území krajiny bude oblačno až zamračené a hmlisto. Najnižšia nočná teplota dosiahne 7 až 2, na východe môže klesnúť až na 0 stupňov. Teplota cez deň vystúpi na 6 až 11 st. 

 

img

 

V nedeľu veľká zmena nepríde. Od severu prejde cez Slovensko studený front, spojený s tlakovou nížou nad severozápadným Ruskom. Za ním k nám začne prúdiť od severu studený 
pôvodom arktický vzduch.
 

Treba rátať s častými prehánkami a v nižších polohách aj so snežením. V priebehu dňa sa má ochladiť na 3 až 7 stupňov. Fúkať bude slabý, prevažne severozápadný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, ktorý môže miestami v nárazoch dosiahnuť aj 50 km/h.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies