Slovensko čaká Knižná mánia

NETKY.SK • 17 Apríl 2012, 19:50 • 2 min
Slovensko čaká Knižná mánia

Slovensko čaká Knižná mánia - Kultúra Pri príležitosti Svetového dňa knihy, ktorý bude 23. apríla, sa na Slovensku uskutoční projekt s názvom Knižná mánia.

slovakia

left justify in out

img

Pri príležitosti Svetového dňa knihy, ktorý bude 23. apríla, sa na Slovensku uskutoční projekt s názvom Knižná mánia. V priebehu dvoch týždňov v rámci neho vyjde 16 knižných noviniek a viacerí slovenskí spisovatelia absolvujú stretnutia s čitateľmi a autogramiády v kníhkupectvách po celom Slovensku. Do projektu sa zapojili vydavateľstvá Ikar, Forza Music, Fragment a Noxi a viac ako sto kníhkupectiev.

Projekt Knižná mánia na dnešnej tlačovej konferencii predstavili zástupcovia vydavateľstva Ikar spoločne s Borisom Filanom, Kamilom Peterajom, Táňou Keleovou-Vasilkovou, Jozefom Bednárikom, Rasťom Piškom, Jozefom Banášom, Andreou Coddington a Petrou Bernasovskou. Tí sa okrem toho podelili so svojimi zážitkami spojenými s knihami a literatúrou.

Nakoľko Svetový deň knihy pripadá na výročie úmrtia Williama Shakespeara, jednou z noviniek Knižnej mánie budú aj najznámejšie diela tohto klasického anglického spisovateľa v preklade Ľubomíra Feldeka. Vyjdú tiež novinky Ako išlo oko na vandrovku Borisa Filana, Listy Emilovi / Na fašírky mi nesiahaj Milana Lasicu, Nikdy Táne Keleovej-Vasilkovej a Nevarím, nevaríš, nevaríme Júliusa Satinského, ktorá obsahuje doteraz nepublikované texty tohto zosnulého komika.

Súčasťou Knižnej mánie budú aj stretnutia spisovateľov s čitateľmi, ktoré sa uskutočnia od 23. apríla do 4. mája vo viac než dvadsiatich kníhkupectvách na celom Slovensku. Jedným z týchto stretnutí bude aj beseda spojená s autogramiádou, ktorá sa bude konať 24. apríla v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave. Na tejto akcii sa zúčastnia Milan Lasica, Boris Filan, Kamil Peteraj a Táňa Keleová-Vasilková. Viac informácií je na webstránke www.kniznamania.sk.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies