Slovensko bude v zahraničí zastupovať osem nových veľvyslancov

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 11:49 • 2 min
Slovensko bude v zahraničí zastupovať osem nových veľvyslancov

BRATISLAVA - Na ôsmich slovenských veľvyslanectvách v zahraničí prichádza k výmene. Prezident SR Andrej Kiska dnes odovzdal poverovanie listiny novým ambasádorom.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informoval tlačový odbor Kancelárie prezidenta SR. Ide o klasickú rotáciu. Jedným z nich je bývalý vedúci Kancelárie prezidenta SR Ján Šoth. Ten smeruje do Talianska. Vedúcim kancelárie sa stal po úmrtí svojho predchodcu Milana Čiča. Do tejto funkcie ho vymenoval bývalý prezident Ivan Gašparovič 23. novembra 2012. Zostal ním aj za súčasnej hlavy štátu.

 

Väčšina z nových veľvyslancov už má skúseností s touto pozíciou. Medzi nich patrí napríklad súčasný generálny riaditeľ sekcie medzinárodných organizácií, rozvojovej a humanitárnej pomoci ministerstva zahraničných vecí Roman Bužek. Pôsobiť bude v Holandsku.

 

Do Mexika smeruje riaditeľka kancelárie štátneho tajomníka MZV Alena Gažúrová, do Izraela riaditeľ odboru rozvojovej a humanitárnej pomoci MZV Peter Hulényi. Novým veľvyslancom v Poľsku bude súčasný generálny riaditeľ osobného úradu MZV Dušan Krištofík, vo Veľkej Británii generálny riaditeľ politickej sekcie MZV Ľubomír Rehák.

 

Na veľvyslaneckých postoch v minulosti pôsobili aj Dagmar Repčeková a Anna Turenčinová. Prvomenovaná bude šéfovať ZÚ v Srbsku, na ministerstve zahraničných vecí je generálnou riaditeľkou sekcie hospodárskej spolupráce. Tureničová odchádza z miesta riaditeľky diplomatického protokolu do Turecka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona