Slovensko bude s Kórejskou republikou užšie spolupracovať v oblasti vzdelávania

NETKY.SK • 22 Február 2018, 08:25 • 2 min
Slovensko bude s Kórejskou republikou užšie spolupracovať v oblasti vzdelávania

BRATISLAVA - Slovensko a Kórejská republika majú záujem o užšiu spoluprácu v oblasti vzdelávania.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z memoranda o porozumení medzi rezortnými ministerstvami, ktoré v stredu (21.2.) podpísali zástupcovia oboch ministerstiev.

 

Na slovenskej strane ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová (nominantka SNS) a za Kórejskú republiku šéf školstva Kim Sang Kon.

 

Na stretnutí obe strany hovorili o spolupráci formou výmenných pobytov študentov a výskumných pracovníkov. Dohodli sa taktiež na spolupráci medzi kórejskými a slovenskými vedeckými tímami v rámci spoločných projektov.

 

Ministri rokovali aj o otázke posilnenia výučby slovenského jazyka v Kórei na Hankuk University a naopak, výučbe kórejčiny na Slovensku.

 

Spoločné stretnutie a podpis memoranda sa uskutočnilo ako súčasť programu návštevy šéfky rezortu školstva na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies