Slovensko bude prísnejšie chrániť vodu: Dnes budú schvaľovať návrh nového nariadenia

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 06:19 • 2 min
Slovensko bude prísnejšie chrániť vodu: Dnes budú schvaľovať návrh nového nariadenia

BRATISLAVA – Slovensko bude mať citlivé a zraniteľné oblasti z pohľadu ochrany vôd.

slovakia

left justify in out

Povinnosť vyplýva z európskej legislatívy, ministerstvo životného prostredia preto pripravilo návrh nariadenia, ktoré ich zavádza. Vláda ho bude schvaľovať na svojom dnešnom zasadnutí.

 

Do zoznamu zraniteľných oblastí má byť zaradených 1344 obcí, čo znamená, že sa tam majú dôsledne uplatňovať požiadavky európskej smernice o ochrane vôd pred znečistením dusičnanmi z poľnohospodárskych zdrojov. Poľnohospodári tam tak budú musieť dodržiavať prísnejší režim.

 

Na programe zasadnutia ministrov je aj novela o omamných a psychotropných látkach, ktorú predkladá ministerstvo zdravotníctva. Navrhuje, aby odborníci dostali na posúdenie látok, ktoré môžu byť novými drogami, viac času. Lehota sa má predĺžiť z troch na šesť rokov. Účinnosť legislatívnej zmeny má byť v prípade súhlasného stanoviska vlády, parlamentu a prezidenta od novembra tohto roku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies