Slovensko bude predsedať EÚ od júla 2016, ministerstvo zahraničia bude obstarávať vo veľkom!

NETKY.SK • 17 September 2014, 10:00 • 2 min
Slovensko bude predsedať EÚ od júla 2016, ministerstvo zahraničia bude obstarávať vo veľkom!

BRATISLAVA - Slovensko bude od júla 2016 šesť mesiacov predsedať Európskej únii. Aj preto chce ministerstvo zahraničných vecí výnimku pri verejnom obstarávaní. Cez ministerstvo totiž pôjde 20 až 25 percent verejných obstarávaní.

slovakia

left justify in out

Slovensko chce predsedníctvo zvládnuť s rozpočtom 60 až 70 miliónov eur. Ministerstvo zahraničných vecí osloví firmy, aby zabezpečili vybavenie konferenčných priestorov, ubytovanie, catering, dopravu, akreditačný systém, tlmočenie a preklady či dary.

 

Na prepravu hostí, ktorých príde do Bratislavy asi 20-tisíc, chce získať sponzora, ktorý poskytne bezplatne limuzíny. Problémy sa ukázali už počas hľadania firmy na vzdelávanie vo francúzštine.

 

Kurzy sa začali s polročným oneskorením, pretože firmy nevedeli predložiť všetky požadované dokumenty, niektoré nepreberali zásielky a tri odstúpili od nízkej ceny, ktorú ponúkli v elektronickej aukcii. Výber firmy predĺžili aj zákonné lehoty. Ministerstvo by chcelo skrátiť zákonné lehoty najmä pri zákazkách od 20 do 134 tisíc eur, informuje denník SME.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona