Slovensko bude počas predsedníctva v Rade EÚ zastupovať Korčok

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 10:47 • 2 min
Slovensko bude počas predsedníctva v Rade EÚ zastupovať Korčok

BRATISLAVA – Slovensko bude počas predsedníctva v Rade Európskej únie zastupovať smerom k inštitúciám EÚ štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Ivan Korčok. Odsúhlasila to vláda na svojom dnešnom zasadnutí. Korčok bude používať označenie „ministre délégué“.

slovakia

left justify in out

Dôvodom pre poverenie Korčoka je skutočnosť, že nadobudnutím platnosti Lisabonskej zmluvy sa posilnili právomoci Európskeho parlamentu a zvýšila sa intenzita politického dialógu medzi Radou EÚ, ktorú zastupuje predsedajúci členský štát, a Európskym parlamentom, vysvetlilo ministerstvo zahraničných vecí. Niektoré členské štáty situáciu riešili vytvorením samostatného ministerského postu, iné poverením štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí.

 

„Ministre délégué“ je trvalo a osobne zaangažovaný do rokovaní s partnermi Európskeho parlamentu k legislatívnym a nelegislatívnym návrhom, priblížil budúce poslanie Korčoka rezort diplomacie. Jeho agenda si podľa rezortu vyžaduje intenzívne nasadenie počas celého predsedníctva členského štátu v Rade EÚ a tiež najmenej dva mesiace pred jeho začiatkom a po jeho skončení.

 

Štátny tajomník Ivan Korčok, ktorý je zároveň splnomocnencom vlády pre predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ, bude v prípade potreby zastupovať ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka vo vzťahu k iným inštitúciám EÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies