Slovensko bude musieť vrátiť milióny z vlastného vrecka

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 11:05 • 2 min
Slovensko bude musieť vrátiť milióny z vlastného vrecka

BRATISLAVA – Slovensko bude musieť poslať milióny eur naspäť do Bruselu.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je pochybenie pri verejnom obstarávaní v projektoch Operačného programu informatizácia spoločnosti v rokoch 2007 až 2013. Do Bruselu budeme musieť vrátiť presne 92 miliónov eur.

 

Televízia RTVS uviedla príklady pochybení, pre ktoré budeme musieť peniaze vracať. Viaceré slovenské úrady pochybili pri verejnom obstarávaní v projektoch Operačného programu informatizácia spoločnosti v rokoch 2007 až 2013 a Bruselu zaplatila 92 miliónov eur.

 

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR za chyby dostal sankcie vo výške 13,5 milióna eur. Podmienky uchádzačov boli diskriminačné, chýbal výpočet hodnoty zákazky, problémom bola aj zmätočná lehota na dodávanie tovarov.

 

Úrad vlády potvrdil pochybenia a priznal, že určitú suma peňazí poputuje naspäť do Bruselu. Ďalej informoval, že určitá čiastka peňazí bola použitá aj na iné projekty, čo ale Brusel nepovažuje za problém. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies