Slovensko bude môcť vakcíny počas pandémie nakupovať spolu s inými štátmi

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 13:36 • 2 min
Slovensko bude môcť vakcíny počas pandémie nakupovať spolu s inými štátmi

BRATISLAVA - Slovensko bude mať v prípade pandémie, napríklad chrípky, možnosť zapojiť sa do spoločného nákupu vakcín či liekov.

slovakia

left justify in out

Takú to možnosť vlani presadil europarlament. Mala by sa tak znížiť ich cena pre jednotlivé členské štáty a zaistiť spravodlivejší prístup k liekom. Vláda dnes odsúhlasila podpísanie dohody o spoločnom nákupe.
     

"Očkovanie populácie pandemickou vakcínou počas pandémie chrípky patrí medzi najefektívnejšie opatrenia na zmiernenie následkov pandémie chrípky na spoločnosť. V SR sa pandemická vakcína proti chrípke nevyrába. Podpísanie dohody umožní SR zabezpečiť zdravotnícke protiopatrenia a takýmto spôsobom zvýšiť pripravenosť SR na pandémiu chrípky," konštatuje sa v materiáli.
     

Prijatie dohody odporučila Pandemická komisia vlády SR. Podpísať by ju mali ministerka Zuzana Zvolenská alebo štátny tajomník rezortu Viliam Čislák. Stať by sa tak malo na zasadnutí Rady EPSCO. Spoločné obstarávanie nebude pre Slovensko povinné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies