Slovensko bude mať zastúpenie v hokejovej Lige majstrov

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 13:40 • 2 min
Slovensko bude mať zastúpenie v hokejovej Lige majstrov

ŠTOKHOLM - Slovenský klubový hokej bude mať zastúpenie v premiérovom ročníku Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Podľa švédskej televízie SVT dostanú voľnú kartu do súťaže nový slovenský a nórsky šampión. Rozhodlo o tom vedenie súťaže, ktoré však ešte túto správu oficiálne nepotvrdilo. V novej hokejovej Lige majstrov (CHL) bude hrať v jej premiérovej sezóne celkovo 40 klubov, 38 bude zo šiestich zakladajúcich líg - najvyšších súťaží zo Švédska, Fínska, Česka, Švajčiarska, Nemecka a Rakúska.

 

Zostávajúce dva tímy budú z Nórska a Slovenska, tieto krajiny majú najvyššie hodnotené súťaže. "Bolo pre nás dôležité zohľadniť športovú stránku. Za Nórskom a Slovenskom nasledovali ligy v Taliansku a Dánsku," vyhlásil pre SVT Sport šéf Ligy majstrov Anders Ternbom. 

 

Na Slovensku vzíde účastník Ligy majstrov z finálovej série medzi Košicami a Nitrou, v Nórsku hrajú o titul Valerenga Oslo a Stavanger. V prvom ročníku Ligy majstrov sa bude hrať o 1,5 milióna eur. Za účasť dostanú kluby celkovo 875-tisíc eur, víťaz získa 160-tisíc eur. Žreb premiérového ročníka sa uskutoční 21. mája v Minsku počas majstrovstiev sveta. V súťaži sa predstaví 40 klubov rozdelených do 10 základných skupín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies