Slovensko bude mať do konca roka viac ako tri milióny vakcín

NETKY.SK • 16 Júl 2021, 12:16 • 2 min
Slovensko bude mať do konca roka viac ako tri milióny vakcín

BRATISLAVA - Zuzana Eliášová informovala, že do konca roka dorazí na Slovensko viac ako tri milióny vakcín.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Okrem Sputnika V budú do konca roka 2021 k dispozícii všetky ostatné Európskou liekovou agentúrou schválené vakcíny, a bude ich dosť. Očkovacej látky Pfizer/BioNTech má prísť viac ako milión dávok, rovnako je to aj v prípade jednodávkovej vakcíny Janssen od výrobcu Johnson & Johnson. Vakcínu Astra Zeneca očakáva rezort v počte 750-tisíc dávok. Najmenej by malo prísť vakcín Moderna, doraziť má cez 390-tisíc dávok.

 

img

 

Prečítajte si: Budúci týždeň by sa malo rozhodnúť o povolení používania vakcíny Moderna u detí


Na skladoch je aktuálne viac ako 1,3 milióna dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19. V čakárni na očkovanie však bolo k 15. júlu podľa stránky Veda pomáha zaregistrovaných len 25-tisíc ľudí. Na vakcínu Pfizer/BioNTech z toho čaká 17-tisíc ľudí, na Janssen takmer 6-tisíc a na Sputnik V je prihlásených viac ako 2-tisíc záujemcov. Na skladoch je pritom aktuálne takmer 490-tisíc dávok Pfizeru, 166-tisíc dávok Moderny a 156-tisíc dávok vakcín Janssen. Z vakcíny Astra Zeneca je aktuálne k dispozícii takmer 510-tisíc dávok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies