Slovensko bude mať prvú príležitostnú známku k sčítaniu obyvateľov od roku 1980

NETKY.SK • 26 Apríl 2011, 11:38 • 2 min
Slovensko bude mať prvú príležitostnú známku k sčítaniu obyvateľov od roku 1980

Slovensko bude mať prvú príležitostnú známku k sčítaniu obyvateľov od roku 1980

slovakia

left justify in out

img

Slovensko bude mať prvú príležitostnú poštovú známku k sčítaniu obyvateľov od roku 1980. Pôjde o limitovanú edíciu 3000 tlačových listov s ôsmimi poštovými známkami s personalizovaným kupónom, ktoré vydá Poštová filatelistická služba (POFIS) pri príležitosti tohtoročného sčítania. "Nemôže ňou disponovať každý obyvateľ tejto republiky, ale môžete ju vlastne dostať len od toho, kto si známku objednal," uviedol dnes na tlačovej konferencii riaditeľ POFIS-u Martin Vančo.
      Grafický dizajn známky, ktorý vytvorila reklamná agentúra DRAFTFCB na objednávku Štatistického úradu (ŠÚ) SR, pozostáva z lupy, ktorá približuje územie SR v rámci mapy Európy. "Vo viacerých štátoch sveta aj Európy sa rozhodli propagovať sčítanie aj na poštových známkach. V našich pomeroch sme podľa našich informácií príležitostnú známku k sčítaniu vydali iba raz a vydalo ju bývalé Československo," uviedla predsedníčka ŠÚ SR Ľudmila Benkovičová.
      Podľa Vanča hlavným zmyslom známky už nie je len jej pôvodný cieľ použitia pri distribúcii listových zásielok, ale tiež propagačno-zberateľská funkcia.
      Okrem poštových známok sa bude sčítanie ľudí propagovať aj prostredníctvom poštovej obálky. Na nej bude zobrazená už predtlačená známka a súčasne logo, ktoré sa viaže so sčítaním obyvateľov. "Som rád, že ŠÚ SR nám pomohol touto formou spropagovať pomerne málo známe produkty, ktoré slúžia skôr na zberateľské účely ako na klasické výplatné," podčiarkol riaditeľ POFIS-u. Je presvedčený, že hodnota týchto materiálov v budúcnosti porastie.
      Sčítanie obyvateľov, domov a bytov sa začne 13. mája a potrvá do 6. júna 2011. V tomto roku význam jeho výsledkov zdôrazňuje aj skutočnosť, že sa po prvý raz uskutoční vo všetkých členských štátoch Európskej únie v rovnakom roku, a to pri využití rovnakých alebo porovnateľných definícií zisťovaných údajov. Cieľom tohto kroka je zvýšiť medzinárodnú porovnateľnosť získaných výsledkov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies