Slovensko bude mať dva mesiace na odvrátenie súdneho sporu pre mýto

NETKY.SK • 29 September 2010, 07:19 • 2 min
Slovensko bude mať dva mesiace na odvrátenie súdneho sporu pre mýto

Slovensko bude mať dva mesiace na odvrátenie súdneho sporu pre mýto

slovakia

left justify in out

img

Slovensko bude mať dva mesiace na odvrátenie súdneho sporu s Európskou komisiou (EK). Kolégium eurokomisárov totiž v najbližších dňoch zašle SR výhrady voči tendru na elektronické mýto s dvojmesačnou lehotou na odpoveď. "Komisia konštatovala, že došlo k porušeniu pravidiel pridelenia štátnej zákazky na mýto. My pokračujeme v skúmaní tohto prípadu a v stredu (29. 9.) navrhnem kolégiu komisárov, aby Slovensku zaslalo svoje stanovisko," konštatoval dnes pre médiá počas návštevy SR komisár Európskej únie (EÚ) pre vnútorný trh a služby Michel Barnier.
Úrady budú mať následne od doručenia stanoviska dva mesiace na zaslanie oficiálnej odpovede na výhrady komisie. "Potom preskúmame odpoveď Slovenska a budeme musieť vyniesť ďalšie rozhodnutie, či vec posunieme na Európsky súdny dvor, alebo to nebude potrebné," vysvetlil eurokomisár.
"Odôvodneným stanoviskom sa začína ďalšia fáza v tomto konaní," konštatoval šéf rezortu dopravy Ján Figeľ. Podľa neho je ministerstvo dopravy pripravené v tejto veci na otvorený a vecný dialóg, tiež na  "dôslednú obhajobu záujmov SR".
Brusel vyčíta Slovensku, že jeho orgány vo verejnom obstarávaní na elektronický výber mýta porušili zásady rovnakého zaobchádzania a nediskriminácie. Námet únii dal jeden z uchádzačov v tendri Slovak Pass ešte v roku 2008.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies