Slovensko bude hrať o rok na MS v Petrohrade aj s Kanadou či Maďarskom

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 10:03 • 2 min
Slovensko bude hrať o rok na MS v Petrohrade aj s Kanadou či Maďarskom

PRAHA - Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi o rok na majstrovstvách sveta v Rusku v základnej A-skupine v Petrohrade. Súpermi Slovákov v meste na Neve budú Kanada, Fínsko, USA, Bielorusko, Francúzsko, Nemecko a Maďarsko. V A-skupine v Moskve sa predstavia Rusko, Švédsko, Česko, Švajčiarsko, Lotyšsko, Nórsko, Dánsko a Kazachstan.

slovakia

left justify in out

V Moskve sa bude hrať v novopostavenom Ľadovom paláci, v Petrohrade v hale Jubilejnyj, ktorú pred podujatím zrekonštruujú. Šampionát sa uskutoční od 6. do 22. mája 2016, s predajom vstupeniek sa začne podľa webu IIHF v jeseni. Bližšie detaily zverejní IIHF v najbližších dňoch. Slovenská skupina je o to náročnejšia, že Francúzsko a Nemecko ako organizátori majstrovstiev sveta 2017 by mali mať garantovanú záchranu v elitnej kategórii.

 

Rozdelenie do skupín sa robilo na základe rebríčka IIHF po šampionáte v Prahe a Ostrave, v ktorom Slovensko figuruje na 8. mieste. Informácie zverejnil web IIHF.

Zloženie základných skupín na MS 2016 v Moskve a Petrohrade (6. - 22. mája 2016):
A-skupina (Petrohrad): Kanada, Fínsko, USA, Slovensko, Bielorusko, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko
B-skupina (Moskva): Rusko, Švédsko, Česko, Švajčiarsko, Lotyšsko, Nórsko, Dánsko, Kazachstan



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies