Slovensko bude hostiť majstrovstvá sveta v hasičskom športe

NETKY.SK • 28 Január 2018, 13:00 • 2 min
Slovensko bude hostiť majstrovstvá sveta v hasičskom športe

BRATISLAVA - Slovensko sa v septembri tohto roku stane dejiskom 14. ročníka mužských a 5. ročníka ženských majstrovstiev sveta v hasičskom športe. Ako ďalej na svojej internetovej stránke informuje ministerstvo vnútra, hasičský šport pozostáva zo štyroch disciplín, konkrétne behu na 100 metrov s prekážkami, výstupu to štvrtého podlažia cvičnej veže, štafety 4x100 metrov s prekážkami a takzvaného požiarneho útoku

slovakia

left justify in out

„Slovenskú mužskú reprezentáciu v hasičskom športe tvorí výber hasičov z celej SR, vrátane zástupcov závodných hasičských útvarov a reprezentantov z radov dobrovoľných hasičov,“ uvádza rezort vnútra.

Hasičský šport vo svete združuje Medzinárodná športová federácia hasičov a záchranárov, založená v roku 2001, pričom prvé majstrovstvá sveta sa uskutočnili pod záštitou federácie na štadióne Dynama Moskva v septembri 2002.

 

Ženy na majstrovstvách štartujú od roku 2014. Na majstrovstvách sveta sa zväčša zúčastňuje 12 až 15 krajín. Slovensko sa stane dejiskom majstrovstiev sveta v hasičskom športe po prvý krát.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona