ONLINE Slovensko bojuje so snehom a popadanými stromami: SHMÚ varuje pred záplavami

NETKY.SK • 31 Január 2015, 18:42 • 2 min
ONLINE Slovensko bojuje so snehom a popadanými stromami: SHMÚ varuje pred záplavami

BRATISLAVA - Vodičom na slovenských cestách aj naďalej komlikuje dopravu veľká vrstva snehu a popadané stromy. Hlavne na východe Slovenska hlásia niektoré úseky úplne uzavreté.

slovakia

left justify in out

Žilinský kraj

Horský priechod Čertovica je zjazdná len s reťazami

Všetky frekventované cesty a horské priechody v Žilinskom kraji sú aktuálne zjazdné. Horský priechod Čertovica je pre všetky vozidlá zjazdný len so snehovými reťazami a priechody Šturec, Donovaly a Fačkov sú uzatvorené pre nákladné vozidlá nad 10 metrov. Na ostatných priechodoch hlásia cestári dva až päť centimetrov kašovitého alebo utlačeného snehu a upozorňujú, že sú potrebné zimné pneumatiky. So snehom treba počítať aj na hlavných ťahoch - na diaľnici D1 medzi Liptovským Mikulášom a Liptovským Hrádkom, rýchlostných cestách R3 medzi Tvrdošínom a Trstenou a R3 pri Hornej Štubni, na ceste I/18 medzi Žilinou a Martinom, I/18 medzi Kraľovanmi, Ružomberkom a Liptovským Michalom, I/59 medzi Ružomberkom a Korytnicou a na ceste I/65 medzi Martinom a Hornou Štubňou. Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest zasnežené sú aj cesty I/70 medzi Kraľovanmi a Párnicou, I/59 medzi Ružomberkom a Valaskou Dubovou a I/18 medzi Bytčou a Kolárovicami.

 

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

 

Bratislavský kraj

Devínska cesta je naďalej uzavretá

Bratislavská Devínska cesta je naďalej uzavretá. Ako agentúru SITA informovala Zuzana Vachová z odboru marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, autobusová linka číslo 28 preto premáva odklonom cez Karloveskú - Saratovskú - Agátovú - Eisnerovu - Istrijskú obojsmerne. Na odklonovej trase zastavuje na zastávkach Molecova, Pri kríži, Štefana Králika, Milana Marečka a Hradištná. Do Devína premáva kyvadlová autobusová doprava, a to od zastávky Dolné koruny cez Kremeľskú na Eisnerovu. Prestup medzi autobusmi linky číslo 28 a kyvadlovou dopravou je na zastávke Štefana Králika na Eisnerovej ulici.

 

Dnes už podľa Vachovej premávajú všetky spoje mestskej hromadnej dopravy bez meškania. Linka číslo 44 tiež premáva po svojej pôvodnej trase. Jediné obmedzenie je na linke číslo 147, ktorá nepremáva z dôvodu nezjazdnosti komunikácie. Počas nočnej zmeny nenastali podľa Vachovej žiadne mimoriadne udalosti v premávke MHD, okrem meškania niektorých nočných liniek od troch do päť minút a skrátenej trasy linky N47 po obratisko na Búdkovej z dôvodu nezjazdnosti komunikácie.

 

Košický kraj

Na východných tokoch dnes vyhlásili povodňové stavy, situácia sa stabilizovala

Na viacerých vodných tokoch východného Slovenska počas dňa vyhlásili povodňovú aktivitu. Podľa aktuálneho vývoja počasia sa však situácia zastabilizovala a momentálne už k ďalšiemu vzostupu hladín nedochádza. TASR o tom informoval hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Ľuboš Krno.
      

Najvyšší tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásili na hraničnom úseku vodného toku Roňava v Michaľanoch v okrese Trebišov, cez deň sa stav vodnej hladiny stabilizoval, k bezprostrednému povodňovému ohrozeniu nedošlo. Tretí stupeň vyhlásili aj na Ondave v Stropkove, na poludnie sa hladina znížila na úroveň druhého stupňa.
      

Druhý stupeň povodňovej aktivity vyhlásili aj na vodnom toku Trnávka v okrese Trebišov, kde sa automaticky uviedla do činnosti prečerpávacia stanica Milhostov. Vyššie stupne povodňovej aktivity vyhlásil aj starosta obce Davidov (okr. Vranov nad Topľou) na Davidovskom potoku a potoku Olšava, starostka Fintíc na potoku Sekčov pri Prešove, ako aj na Ciroche v obciach Modrá a Dlhé nad Cirochou, Lackovce (okr. Humenné) a Stakčín (okr. Snina).
      

"Mierne stúpnutie hladiny zaznamenávajú vodohospodári aj na Hornáde a preto preventívne zvýšili aj odtok z vodnej nádrže Ružín. Pracovníci Slovenského vodohospodárskeho podniku, š.p., situáciu priebežne monitorujú a v prípade potreby sú pripravení ihneď zasiahnuť pri potrebných zabezpečovacích prácach," dodal Krno.

 

Hasiči na východe bojujú s kalamitou

V Košickom kraji zasahovali príslušníci HaZZ v 31 prípadoch, prevažne pri odstraňovaní popadaných stromov, dvakrát išlo o dopravnú nehodu. K prvej z nich došlo na Slaneckej ceste v Košiciach, kde sa zrazili dve osobné vozidlá, druhá sa stala na horskom priechode Soroška, kde cestu skrížil kamión. V súvislosti so snehovou kalamitou zasahujú hasiči najviac v okresoch Rožňava a Spišská Nová Ves. 
      

"Situáciu komplikuje zvýšená hladina riek na niektorých vodných tokoch, napríklad Hornád, Torysa, Olšava, Bodva, Laborec, Roňava a podobne," uviedla Farkasová.

 

Na východe Slovenska pre kalamitu ostali bez elektriny tisícky domácností

Snehová kalamita spôsobila, že tisíce domácností na východe Slovenska postihli výpadky elektrického prúdu. "Máme 35 vedení vysokého napätia, na ktorých sme zistili poruchy. K dnešnej 14.00 h je bez distribúcie elektriny 18.000 odberných miest," uviedla pre TASR hovorkyňa Východoslovenskej distribučnej (VSD), a.s., Andrea Danihelová.

 

Hasiči odstraňujú popadané stromy najmä v okrese Rožňava

V súvislosti so snehovou kalamitou zasahujú dnes hasiči na východe Slovenka najmä v okolí Rožňavy. Problémom sú hlavne padajúce stromy a konáre pod ťarchou napadaného snehu, ktoré blokujú cesty.
      

"Kritická situácia bola na Dobšinskom kopci, ktorý bol z dôvodu viacerých popadaných stromov niekoľko hodín uzavretý aj pre osobnú dopravu. Hasiči na mieste udalosti odstraňovali spadnuté stromy, konáre a iné prekážky z cestných komunikácií," informovala TASR Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

Na Gemeri a Spiši sú niektoré cesty neprejazdné

Popadané stromy na cesty sťažujú prácu cestárom pri zimnej údržbe ciest v Spišskonovoveskom a Rožňavskom okrese. Ako informovala technicko-prevádzková námestníčka správy ciest Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzana Fejesová, podľa stavu o 9:00 sú niektoré cesty v spomínaných okresoch neprejazdné, alebo je na nich obmedzená premávka.


„Vodičov žiadame o zvýšenú pozornosť na všetkých cestách prechádzajúcich lesnými úsekmi - hrozí padanie stromov pod ťarchou mokrého snehu. Prosíme aj o ústretovosť pri stretávaní cestných mechanizmov na zimnú údržbu,“ povedala Fejesová.

 

Na horskom priechode Soroška v smere od Košíc dopravu usmerňuje polícia. V okrese Rožňava je pre popadané stromy neprejazdná cesta Dobšinský kopec – Stratená, ťažko prejazdná je cesta Gočaltovo – Hrádok, Henckovce – Roštár. Cesta gemerská Poloma – Súľová je uzavretá. Neprejazdná je cesta do Rejdovej, ako aj cesta Markuška – Hanková – Brdárka. 

 

V okrese Spišská Nová Ves je pre množstvo popadaných stromov neprejazdná cesta Novoveská Huta – križovatka s cestou II/546 Gretľa – Hnilčík, Mlynky – Biele Vody, Mlynky smerom na Mašu. 

Správa ciest Košického samosprávneho kraja nasadila na zimnú údržbu v okrese Rožňava 23 vodičov, 21 sypačov, päť nakladačov a tri traktory s radlicami. V okrese Spišská Nová Ves zjazdnosť ciest zabezpečuje 14 vodičov, 11 sypačov, tri nakladače a dva traktory s radlicami. V okrese Košice - okolie nasadili 12 vodičov, 11 sypačov, tri nakladače a dva traktory s radlicami. V okrese Michalovce a Trebišov majú pripravených 18 sypačov, šesť nakladačov a štyri traktory.

 

V nemocnici po nehode autobusu na Spiši ošetrili 11 zranených

V nemocnici Svet zdravia v Spišskej Novej Vsi je po rannej nehode autobusu na D1 pri Spišskom Štvrtku hospitalizovaných šesť pacientov. Ako agentúru SITA informoval PR a marketingový manažér spoločnosti Svet zdravia Tomáš Kráľ, nemocnica prijala po nehode 11 zranených. „Zdravotný stav šiestich si vyžiadal hospitalizáciu. Jeden má ťažké zranenia, je ale stabilizovaný a mimo ohrozenia života,“ dodal. Medzi hospitalizovanými je aj jedno dieťa s otrasom mozgu a zostáva v nemocnici. „Hospitalizovaní sú dvaja Slováci, jeden Čech a traja Ukrajinci,“ povedal marketingový manažér Sveta zdravia.

 

Nehoda autobusu na diaľničnom úseku D1 Poprad – Jánovce pri obci Spišský Štvrtok sa stala dnes ráno krátko po 4:00. Išlo o diaľkový autobus na linke Praha-Užhorod. Doteraz si nehoda vyžiadala tri obete. Zranení boli prevezení do nemocníc v Poprade, Levoči a v Spišskej Novej Vsi.

 

Husté sneženie spôsobilo problémy v košickej MHD

Husté sneženie od skorého rána spôsobilo problémy v košickej mestskej hromadnej doprave. „Ťažkosti mali najmä autobusy v kopcovitom teréne. Meškanie autobusových liniek sa pohybuje okolo 15 minút,“ informovala hovorkyňa košického dopravného podniku Michaela Karaffová. Doložila, že museli riešiť aj jednu nehodu, keď sa na sídlisku Ťahanovce zrazil autobus s posýpacím vozidlom. Cestujúcich z havarovaného autobusu odviezol náhradný spoj. Električky v Košiciach premávajú bez vážnejších problémov.

 

Zimnú údržbu ciest zabezpečuje v Košiciach spoločnosť KOSIT. Hovorca spoločnosti Roland Bánhegyi dnes uviedol, že na odpratávanie snehu nasadili nielen vlastné, ale aj externé kapacity. "V prevádzke máme 19 mechanizmov, z toho 16 sypačov s pluhmi, ako aj traktory s radlicami a ďalšie menšie mechanizmy. Okrem toho sme požiadali o nasadenie ďalších šiestich mechanizmov od externých dodávateľov,“ povedal Bánhegyi. Doložil, že na čistení miestnych komunikácií a zastávok pracuje viac ako 30 ľudí.

 

V Košickom kraji sú od piatkového večera pre sneženie a popadané stromy na cestách v teréne najmä hasiči v Spišskonovoveskom a Rožňavskom okrese. Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska, od piatka večera sa ešte nezastavili a mali minimálne 40 výjazdov. Väčšinou likvidujú stromy spadnuté na cestu pod ťarchou mokrého, ťažkého snehu. Najproblematickejšia je situácia vo vyšších horských polohách Gemerská Poloma – Podsúľová, Dobšiná – Dobšinský kopec – Palcmanská Maša, v lokalite Vlachova, Hrádku v smere na Jelšavu.

 

Ako uvádza internetová stránka Správy ciest Košického samosprávneho kraja, zatiaľ neuzavreli žiadnu cestu. Najviac snehu od 5 do 10 centimetrov je kolo Gemerskej Polomy – sedlo Súľová. Cesta z Krásnohorského Podhradia cez Uhornianske sedlo je uzavretá a zimná údržba sa na nej nevykonáva. Na ceste Palcmanská Maša – Sykavka je až 15 centimetrová vrstva čerstvého snehu. 

Hasiči z okresu Spišská Nová Ves likvidovali stromy popadané na cestu cez Grajnár. Ako uviedol dôstojník operačného strediska spišskonovoveských hasičov, z piatka na dnes evidovali vyše 20 výjazdov. Najvážnejšia situácia je na horskom prechode Grajnár, kde je na ceste vyše 15 cm čerstvého snehu. 

 

V Košickom okrese hasiči v noci odstránili dva spadnuté stromy – jeden v lokalite Medzev a jeden na Jahodnej. V Košiciach v noci pršalo, no ráno sa dážď zmenil na výdatné sneženie. Možno očakávať, že aj tu sa situácia zhorší najmä vo vyšších horských polohách. Okolo Štósu bola ráno na ceste päť až 10 centimetrová vrstva čerstvého snehu.

 

Trenčiansky kraj

Mimoriadnu situáciu v okrese Trenčín vyhlásil v piatok popoludní prednosta okresného úradu Štefan Bohúň. Zvolal aj mimoriadny krízový štáb za účasti zástupcov záchranných zložiek, ozbrojených síl, Národnej diaľničnej spoločnosti a predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslava Bašku. Dôvodom bolo husté sneženie, ktoré spôsobilo neprejazdnosť viacerých ciest v kraji vrátane diaľnice D1 pri Zamarovciach. Agentúru SITA o tom informovala Jana Paulínyová z Úradu trenčianskeho samosprávneho kraja.

 

“Hasiči, policajti, Správa ciest TSK, Národná diaľničná spoločnosť, Ozbrojené sily SR sa v prvom rade venovali odstráneniu a sprejazdneniu diaľnice D1, cesty prvej triedy I/50 a následne ďalším. Hasiči museli zasahovať v celom kraji, a to hlavne pri odstraňovaní stromov, ktoré spadli na cesty v dôsledku ťažkého snehu,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Polícia nasadila na odstraňovanie následkov kalamity 77 vozidiel a 150 ľudí, hasiči 15 vozidiel a 50 ľudí, cestári Trenčianskeho samosprávneho kraja vyslali 65 sypačov, 11 nakladačov a 25 zazmluvnených traktorov s radlicou. V teréne mali viac ako 110 ľudí. Národná diaľničná spoločnosť nasadila na kritický úsek diaľnice D1 12 sypačov, Ozbrojené sily SR vozidlo AV 15.

 

Prešovský kraj

Snehová kalamita spôsobila v Prešovskom kraji neprejazdnosť viacerých ciest. Tunel Bôrik v noci na dnes uzavreli z dôvodu výpadku elektrického prúdu. Cestu D1 Poprad západ – Janovce uzatvorili nadránom v oboch smeroch z dôvodu vážnej dopravnej nehody autobusu na zjazde z D1 pri obci Janovce. Cesta 1/67 Poprad – Rožňava – Brezno, horský priechod Vernár, je opätovne neprejazdná pre popadané stromy. Z rovnakého dôvodu je neprejazdná aj cesta 1/18, horský prechod Branisko. Informovalo o tom dnes operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.
     

Cesta 1/18, horský prechod Petič, smer Lipníky – Hanušovce nad Topľou, a cesta 1/73 Chmeľovský kopec smer Lipníky – Giraltovce sú neprejazdné pre nákladne vozidlá. Neprejazdná je aj cesta 1/73 Vyšný Komárnik smer Poľsko. 
      

Popadané stromy a skrižovaný kamión zneprejazdnili cestu 1/77 v smere Stará Ľubovňa – Podolínec. Vybreženie rieky Sekčov z koryta spôsobilo neprejazdnosť cesty medzi obcou Fintice a mestom Prešov.

 

Poprad bojuje s návalmi snehu všetkou dostupnou technikou

V noci z piatka na sobotu napadlo v Poprade 40 cm snehu. Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade je už od piatkového poludnia v plnom nasadení s posilnenými zmenami. Ako ďalej agentúru SITA informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda, so snehom zápasí všetka dostupná technika SMK, teda 10 mechanizmov.

 

„Vzhľadom na náročnosť situácie povolala SMK techniku aj z externých zdrojov, na výpomoc dorazili ďalšie tri nakladače, ktoré budú pomáhať pri čistení parkovísk v jednotlivých častiach mesta,“ uviedol Galajda. Podľa jeho slov sa v zmysle Operačného plánu zimnej údržby 2014/2015 kladie pri údržbe najväčší dôraz na príjazdy ku zdravotníckym zariadeniam, ďalej na prejazdnosť komunikácií, ktoré zaisťujú autobusovú dopravu a tiež z hľadiska dopravy na najrizikovejšie miesta. 

„Samospráva zároveň žiada obyvateľov v tejto náročnej situácii o trpezlivosť a porozumenie. Aj keď je nasadená všetka dostupná technika a pracovné sily, čistenie ulíc a ciest bude vzhľadom na množstvo snehu veľmi náročné. Čistenie komunikácií by malo vykonávať postupne podľa operačného plánu, ktorý zodpovedá tejto situácii," uviedol komunikačný manažér Popradu.

 

Banskobystrický kraj

Hasiči v kraji mali vyše 170 výjazdov

Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) vykonal v Banskobystrickom kraji za 24 hodín do dneška 7:00 vyše 170 výjazdov, pri ktorých bolo nasadených viac ako 480 profesionálnych hasičov, ale aj 14 členov dobrovoľných hasičských zborov obce Sása (okres Zvolen) a mesta Žarnovica. Išlo najmä o odstraňovanie spadnutých stromov zo štátnych ciest a miestnych komunikácií, odstraňovanie následkov dopravných nehôd a zabezpečenie plynulosti cestnej premávky.

 

Najviac, 45 výjazdov mali hasiči patriaci pod okresné riaditeľstvo Žiar nad Hronom, príslušníci okresného riaditeľstva HaZZ vo Zvolene mali 38 výjazdov, v príslušníci banskobystrického okresného riaditeľstva zasahovali 22-krát. Informoval o tom banskobystrický hovorca HaZZ Erik Piater s tým, že aj teraz hasiči zasahujú na viacerých miestach Banskobystrického kraja.

 

Donovaly prejazdné pre vozidlá kratšie ako 10 metrov

Cesty aj horské priechody na cestách prvých tried Banskobystrického kraja sú zjazdné, vozovky v nižších polohách mokré, vo vyšších pokryté vrstvou kašovitého, miestami utlačeného snehu do hrúbky tri centimetre. Ako ďalej informoval dispečer Banskobystrickej regionálnej správy ciest Marián Plechatý, horský priechod Donovaly je naďalej pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzavretý, cez priechod Čertovica môžu nákladné vozidlá prechádzať len s nasadenými snehovými reťazami. Priechody Šturec, Kremnické Bane aj Pusté Pole sú zjazdné bez obmedzení.

 

Ako informovalo operačné stredisko krajského riaditeľstva polície v Banskej Bystrici, až do odvolania je pre všetku dopravu uzavretý horských priechod Dielik na ceste druhej triedy medzi Tisovcom a Muráňom.

 

Vo viacerých okresoch vyhlásili výstrahu pred záplavami

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnes pre viaceré okresy výstrahu prvého stupňa pred záplavami z dažďa a topiaceho sa snehu. Výstraha platí pre okresy Lučenec, Revúca, Rožňava, Košice - okolie, Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov a Humenné. Tento stav má trvať približne do 21:00, v okresoch Lučenec, Revúca a Rožňava do nedele do približne 7:00. Zároveň pre severné a východné Slovensko platí výstraha prvého stupňa pred tvorením závejov a snehových jazykov. Tento stav má trvať približne do 19:00

 

Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné

Vážna dopravná nehoda sa stala na výjazde z diaľnice D1 pri obci Jánovce. Uzatvorený je zjazd aj výjazd na diaľnicu. Ako upozorňuje Slovenská správa ciest na svojej internetovej stránke, diaľnica je tak obojsmerne neprejazdná.

 

Všetky ostatné sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem celého úseku diaľnice D1 Ivachnová - Budimír a rýchlostných ciest R2 obchvat Ožďany, R3 Trstená - Tvrdošín, Sedliacka Dubová - Široká, R4 Budimír - Košice a R4 Svidník, na ktorých sa nachádza čerstvý až kašovitý sneh v hrúbke do 3 cm. 

Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné. Povrch vozovky ciest na západe územia je prevažne mokrý, inde zväčša pokrytý čerstvým, kašovitým až utlačeným snehom v hrúbke 1 až 5 cm, miestami až do hrúbky 15 cm. 

 

Na cestách v okresoch Žilina, Bytča, Rajec, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Poprad, Kežmarok, Žiar nad Hronom, Žarnovica, Banská Štiavnica, Turčianske Teplice , Spišská Nová Ves, Rožňava a Moldava nad Bodvou je vyhlásený I. stupeň kalamitnej situácie. 

 

Horské priechody (HP) sú zjazdné. Povrch vozovky ciest je prevažne pokrytý čerstvým, kašovitým až utlačeným snehom do hrúbky do 5 cm, HP Donovaly 5-10 cm a HP Grajnár a Súľová nad 15 cm. HP Donovaly, Čertovica a úseky cesty II/529 Vrchslatina - Brezno a II/584 Srdiečko - Bystrá je prejazdný len so snehovými reťazami. Horský priechod Vernár je prejazdný iba pre osobnú dopravu. HP Veľké Pole, Šútovce, Donovaly sú uzatvorené pre vozidlá dlhšie ako 10 m. Cesty I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo a II/574 Ilava - Homôľka sú uzatvorené pre vozidlá dlhšie ako 10 m. HP Zbojská je uzatvorená pre vozidlá nad 3,5 t. 

 

Cesta I/18 Široké - Branisko je z dôvodu padajúcich stromov a požiaru neprejazdná. Cesta I/14 HP Šturec fúka nárazový vietor, vytvára snehové jazyky, padajú preťažené konáre zo stromov a sneh zo svahu vedľa cesty.

 

Cesta II/531 Muráň - hranica okresu RA - BR je pre vozidla nad 3,5 t. uzatvorený. Pre osobné vozidlá je úsek prejazdný len so snehovými reťazami.

 

Cesta II/526 v úsekoch Látky - Kokava nad Rimavicou a Hrádok je neprejazdná. Na vozovke sú popadane stromy. 

 

Cesta II/533 v úsekoch Gemerská Poloma - Súľová a od križovatky s cestou II/546 po okr. hranicu s RV je uzavretá, z dôvodu veľkého množstva popadaných stromov. 

 

Cesta III/5356 neprejazdná z dôvodu popadaných stromov visiacich na elektrickom vedení. Taktiež el. vodiče padnuté na cestu. 

 

Cesta III/5114 Malá Lehota - hr. Zlaté Moravce je pre napadané stromy neprejazdná. 

 

Cesta III/05086 Hronská Dúbrava - Železná Breznica z dôvodu popadaných stromov na vozovku neprejazdná pre motorové vozidlá. Odklon dopravy riadi Dopravná polícia. 

 

Cesta III/52612 Lom nad Rimavicou -Utekáč je neprejazdná pre popadané stromy na vozovke. 

 

Cesta III/06518 v úseku od Banskej Štiavnice po obec Hodruša Hámre je pre skrížené vozidlá neprejazdná. 

 

Cesta III/06526 Lehôtka pod Brehmi - Podhorie je uzatvorená v dôsledku padania stromov na cestu. Uzatvorená až do odvolania. 

 

Cesta III/06712 Rejdová je neprejazdná pre popadané väčšie množstvo stromov. 

 

Vplyvom silného vetra sa na ceste I/68 Pusté Pole - Ľubotín a III/533004 Krásna Lúka - Bajerovce vytvárajú snehové jazyky. 

 

Silné sneženie obmedzujúce dohľadnosť do 50 m je v okolí Nižnej Šebastovej, do 100 m v oblastiach Šturca, Donovál, Liptovského Mikuláša, Liptovského Hrádku, Važca, Štrby, Popradu, Starej Ľubovne, Pustého Poľa, Fričoviec, Svinie a Petrovian. 

 

Na ceste I/14 v okrese Turčianske Teplice a na HP Šturec hrozí padanie skál na vozovku. 

Pri teplotách okolo bodu mrazu sa pri dažďových, zmiešaných a snehových zrážkach môže na vozovke vytvárať poľadovica.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies