Slovensko bez boxerov na OH 2016, v Baku prehral aj Takács

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 09:10 • 2 min
Slovensko bez boxerov na OH 2016, v Baku prehral aj Takács

BAKU - Ani jeden z trojice nominovaných slovenských reprezentantov v boxe nevybojoval na celosvetovej kvalifikácii v Baku (16. - 25. júna) miestenku na augustové Hry XXXI. olympiády do brazílskeho Ria de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Po nedeľňajších prehrách Viliama Tankóa v kategórii do 52 kg a Matúša Strniska do 81 kg neuspel v azerbajdžanskej metropole ani posledný slovenský zástupca na podujatí Michal Takács, ktorý rovnako v šestnásťfinále podľahol v pondelok večer v hmotnosti do 56 kg skúsenému Ibrahimovi Gökcekovi z Turecka 0:3 na body a nepostúpil medzi elitnú šestnástku. Pästiar ŠKP Bratislava, piaty na OH 2014 mládeže v čínskom Nankingu u všetkých troch arbitrov neuspel len tesne 28:29.

 

"Prvé kolo patrilo Mišovi, ktorý výborným pohybom kontroloval priebeh a z dištancu bodoval - pripísali mu ho všetci rozhodcovia. V druhom kole sa to viac vyostrilo, všetci traja arbitri sa zhodli na Turkovi, čím zostal duel otvorený. Rozhodujúce tretie kolo vyšlo lepšie Gökcekovi, ten presným úderom na spodok zobral Takácsovi ´pohyb´, v tvrdých výmenách bol napokon presnejší a zaslúžene zvíťazil. Michal však odviedol veľký výkon a nechal v ringu srdce. Žiaľ, napokon to nestačilo," citovala hodnotiace slová trénera reprezentácie SR Pavla Hlavačku Slovenská boxerská federácia (SBF) na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook.

 

V Baku je prihlásených 469 boxerov zo 105 krajín. Na OH 2016 postúpi v "slovenských" hmotnostných kategóriách prvých päť pästiarov v celkovom poradí - všetci štyria semifinalisti a jeden štvrťfinalista, ktorý prehral s neskorším víťazom.

Celosvetová kvalifikácia v boxe v Baku (Azer.) o postup na OH 2016 do Ria de Janeiro (Braz.) - výsledky Slovákov:

Pondelok 20. júna:
kategória do 56 kg - šestnásťfinále:
Michal Takács (SR) - Ibrahim Gökcek (Tur.) 0:3 na body (28:29, 28:29, 28:29)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies