Slovensko - Arménsko 0:4 v zápase B-skupiny

NETKY.SK • 7 September 2011, 13:43 • 2 min
Slovensko - Arménsko 0:4 v zápase B-skupiny

Slovensko - Arménsko 0 4 v zápase B-skupiny - Futbal Slovenskí futbaloví reprezentanti nečakane vysoko prehrali v utorok v Žiline v ich ôsmom zápase B-skupiny kvalifikácie EURO 2012 s Arménskom rozdielom triedy 0 4. Zverenci trénera Vladimíra Weissa zakon

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí futbaloví reprezentanti nečakane vysoko prehrali v utorok v Žiline v ich ôsmom zápase B-skupiny kvalifikácie EURO 2012 s Arménskom rozdielom triedy 0:4. Zverenci trénera Vladimíra Weissa zakončia boj o finálový turnaj v Poľsku a na Ukrajine v októbrovom záverečnom dvojzápase doma s Ruskom (7. októbra), resp. v Macedónsku (11. októbra).
Slovákom pred zápasom zahrala do karát bezgólová remíza Írov v Rusku. Vedeli tak, že v prípade výhry nad tímom Vardana Minasjana sa bodovo dotiahnu na vedúcu "zbornú". Takto si Slováci poriadne skomplikovali šancu na postup aspoň z baráže, v tabuľke klesli až na 4. priečku so 14 bodmi, tretí sú Arméni rovnako so 14 bodmi a druhí 15-bodoví Íri.
V prvom polčase boli domáci lepší a aktívnejší, šance Mareka Hamšíka či Martina Škrtela ale zostali nevyužité. V 57. minúte poriadne šokoval štadión Pod Dubňom Jura Movsisjan otváracím gólom a ešte viac aj v 70. minúte druhým gólom hostí Henrik Mchitarjan. Klince do slovenskej truhly zatĺkli v 80. minúte Gevorg Ghazarjan tretím gólom a v nadstavenom čase dokonal debakej osemfinalistu MS 2010 aj Artur Sarkisov štvrtým.

B-skupina:
Slovensko - Arménsko 0:4 (0:0)
Góly: 57. Movsisjan, 70. Mchitarjan, 80. Ghazarjan, 90.+ Sarkisov, ŽK: Čech, Guédé, Šesták, Hamšík, Stoch - Mkojan, Pizzelli, rozhodoval: Borski (Poľ.), 7238 divákov.
zostavy a striedania:
SR: Mucha - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Čech (78. Jendrišek) - Karhan, Guédé (55. Jež) - Stoch, Hamšík, Weiss ml. (71. Šesták) - Hološko
Arménsko: Berezovskij - Hovsepjan, Alexanjan, Mkojan, Hajrapetjan - Jedigarjan (90. Juspašjan), Mkrtčjan - Mchitarjan, Pizzelli (74. Manučarjan), Ghazarjan - Movsisjan (85. Sarkisov)
Slováci začali náporom a aktívne. V 2. minúte strieľal nad Stoch a v 6. minúte center Stocha preletel cez Hamšíka až k Weissovi, ten ale zakončil len do bočnej siete. Aktívny krídelník Stoch adresoval ďalší nebezpečný center v 16. minúte na hlavu Hološka, keď neistý Berezovskij podbehol, ale lopta šla nad bránu hostí. V 25. minúte sa Hamšík pekne uvoľnil na šestnástke, ale jeho strela smerovala iba do rukavíc brankára hostí a od nich na roh. Zahrával ho Stoch a Slováci po ňom Arménom poriadne podkúrili, keď ho predĺžil Hološko na Hamšíka, jeho strelu ale na čiare obrana zblokovala pred Škrtela, ktorého dorážka sa skončila rovnako. Hostia v ďalších fázach otupili tlak domácich, snažili sa rýchlo kombinovať a čakali na šancu. Boli dosť často na zemi a snažili sa naťahovať čas, čo sa nepáčilo pekne povzbudzujúcemu publiku. Ďalšia veľká šanca prišla na strane domácich až v 45. minúte a opäť v nej bol Hamšík, jeho strela po prihrávke Weissa však opäť trafila len Berezovského. Poľský rozhodca Borski nadstavil v prvom polčase až 4 minúty, v ktorých mohli otvoriť skóre hostia, strelu Pizzelliho ale Mucha vyboxoval.
V 49. minúte vyslal tvrdý projektil na bránu Mkrtčjan, ale Mucha vyrazil na roh. Hostia hrali o dosť aktívnejšie a to sa im vyplatilo v 57. minúte, keď si Movsisjan prebral vrátenú loptu do 16-ky a krížnou strelou prekonal Muchu. O pár okamihov mohol odpovedať Hološko, po rýchlej krídelnej akcii tvrdo zakončil a aj prepálil Berezovského, ale loptu na bránkovej čiare obranca Hovsepjan vykopol z prázdnej brány. Po vyše hodine hry Škrtel našiel pekne nabiehajúceho Hamšíka, ktorý si loptu prebral na prsiach, ale strieľal vysoko nad. Arméni tvrdo a presne pálili zo stredných vzdialeností a nedovolil domácim žiadny tlak. Naopak, povzbudení nebezpečne útočili. V 67. minúte priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti Movsisjan do siete nezakrútil. Ale v 70. minúte sa slovenská obrana v strede nepochopiteľne rozostúpila pred Mchitarjanom, ktorého strela z 18 metrov zapadla k pravej tyči Muchovej brány - 0:2. Slováci sa pustili do vabanku, striedajúci Šesták našiel centrom Pekaríka, jeho pokus ale opäť šiel len do brankára hostí a ten si poradil aj so strelou Ježa v 76. minúte. Šokujúci tretí gól hostí strelil v 80. minúte Ghazarjan, ktorého našiel skvelou prihrávkou po peknom úniku Mchitarjanom a upratať loptu do odkrytej brány nebol pre hostí problém. V nadstavenom čase debakel domácich korunoval štvrtým gólom Sarkisov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies