Slovensko a USA uzatvorí memorandum o vzájomnom overovaní kvality

NETKY.SK • 2 December 2015, 11:50 • 2 min
Slovensko a USA uzatvorí memorandum o vzájomnom overovaní kvality

BRATISLAVA – Slovenská a americká vláda uzatvoria memorandum o službách vzájomného štátneho overovania kvality.

slovakia

left justify in out

Dnes s týmto memorandom súhlasila slovenská vláda. Memorandum by malo rozšíriť a posilniť vzájomnú spoluprácu v oblasti služieb vzájomného štátneho overovania kvality. Pomôže spolupráci medzi obranným priemyslom oboch štátov. Podporí sa tým interoperabilita a štandardizácia konvenčných obranných zariadení používaných v Ozbrojených silách Slovenskej republiky aj v ozbrojených silách Spojených štátov amerických, zdôrazňuje sa v schválenom materiáli.


Ako sa vysvetľuje v materiáli, na základe memoranda si budeme bezodplatne zabezpečovať proces štátneho overovania kvality obranného materiálu a služieb. Ak na základe spoločného preskúmania niektorý orgán dospeje k názoru, že bude mimoriadne požadovať poplatky za poskytnutie služby štátneho overovania kvality, tieto bude môcť uplatniť najskôr po uplynutí 12 mesiacov odo dňa zaslania oznámenia o uplatnení poplatku. Plnenie úloh, ktoré zmluvným stranám vyplývajú z tohto memoranda budú vo všeobecnosti zabezpečovať príslušné národné orgány oboch zmluvných strán pre overovanie kvality – v Slovenskej republike je to Úrad pre obrannú štandardizáciu, kodifikáciu a štátne overovanie kvality so sídlom v Trenčíne, v Spojených štátoch amerických je to Defence Contract Management Agency.


Memorandum nadobudne platnosť dňom jeho posledného podpisu a zostane v platnosti päť rokov s automatickým predlžovaním o ďalších päť rokov, pokiaľ nebude vypovedané jednou zo zmluvných strán.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies