Slovensko a Ukrajina podpísali memorandum o energetickej efektívnosti

NETKY.SK • 11 September 2015, 12:33 • 2 min
Slovensko a Ukrajina podpísali memorandum o energetickej efektívnosti

BRATISLAVA - Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) a Štátna agentúra energetickej efektívnosti a energetických úspor Ukrajiny podpísali vo štvrtok (10.9.) v Bratislave Memorandum o porozumení ohľadom spolupráce v oblasti energetickej efektívnosti, energetických úspor a využívania obnoviteľných zdrojov energií (OZE). Informovalo o tom dnes Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

slovakia

left justify in out

V snahe identifikovať a začať s realizáciou spoločných aktivít vo vyššie spomenutých oblastiach medzi kompetentnými inštitúciami z Ukrajiny a zo Slovenskej republiky sa obe strany dohodli na výmene skúseností v oblasti implementácie finančných mechanizmov, štátnej podpory, právnej regulácii, zavádzania nových technológií, udržateľnosti prevádzky prenosovej a distribučnej sústavy po zvýšení podielu OZE v rámci celkovej energetickej bilancie, na vytvorení spolupráce v oblasti štandardizácie a na výmene skúseností v oblasti fungovania energetických auditov a manažmentu.

 

"Výmena skúseností v oblasti energetickej efektívnosti a najmä využívania obnoviteľných zdrojov energie môže byť v súčasnom období pre obe krajiny mimoriadne prospešná," uviedla generálna riaditeľka SIEA Svetlana Gavorová. Ku spolupráci by mala prispieť aj realizácia spoločných konferencií, seminárov, školení a študijných ciest, a taktiež výmena skúseností v oblasti propagácie, ktorá má viesť k rozšíreniu verejného povedomia v oblasti energetickej efektívnosti, energetických úspor a využívania OZE v oboch krajinách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies