Slovensko a Malajzia majú záujem zintenzívniť dialóg

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 18:02 • 2 min
Slovensko a Malajzia majú záujem zintenzívniť dialóg

BRATISLAVA - Záujmom je rozšírenie ekonomickej spolupráce, v ktorej je nevyužitý potenciál v zbrojárstve, potravinárstve, poľnohospodárstve a medzi úradmi pre jadrový dozor

slovakia

left justify in out

Na pozvanie podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka pricestoval dnes na oficiálnu návštevu Slovenska minister zahraničných vecí Malajzie Anifah Aman. V poradí druhá návšteva ministra Amana na Slovensku potvrdzuje záujem oboch krajín o intenzívny dialóg.

 

Záujmom je rozšírenie ekonomickej spolupráce, v ktorej je nevyužitý potenciál v zbrojárstve, potravinárstve, poľnohospodárstve a medzi úradmi pre jadrový dozor. Obe krajiny majú záujem rozvíjať vzťahy aj v oblasti školstva, kultúry a športu, pričom práve v športe už tradičnou je spolupráca národných futbalových zväzov. Partneri ocenili spoluprácu krajín na pôde medzinárodných a nadnárodných organizácií. "Malajzia oficiálne oznámila svoju kandidatúru na členstvo v Bezpečnostnej rade OSN v rokoch 2015 - 2016 a my sme túto kandidatúru neoficiálne podporili," uviedol minister Lajčák. 

 

Témou rozhovoru boli aj regionálne otázky a možnosti spolupráce Malajzie s Vyšehradským fondom. V konštruktívnom rozhovore sa venovali aj spolupráci s Európskou úniou a aktuálnym globálnym otázkam - minister Lajčák informoval partnera o aktuálnom dianí na Ukrajine a vymenili si názory na situáciu v Sýrii a v Iráne. 
Informoval tlačový odbor MZV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies