Slovensko a Česko sú najšťastnejší rozvedený pár, aký som poznal

NETKY.SK • 26 Január 2012, 07:55 • 2 min
Slovensko a Česko sú najšťastnejší rozvedený pár, aký som poznal

Slovensko a Česko sú najšťastnejší rozvedený pár, aký som poznal - Politika Slovenská a Česká republika sú najšťastnejší rozvedený pár, aký kedy šéf českej diplomacie Karel Schwarzenberg poznal. Povedal to slovenskej delegácii pod vedením predsedu Národne

slovakia

left justify in out

img

Slovenská a Česká republika sú najšťastnejší rozvedený pár, aký kedy šéf českej diplomacie Karel Schwarzenberg poznal. Povedal to slovenskej delegácii pod vedením predsedu Národnej rady SR Pavla Hrušovského (KDH) počas dnešného rokovania v Prahe.
      Hrušovský pricestoval do českej metropoly na pozvanie predsedníčky Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Miroslavy Němcovej. Na pracovnej návšteve ho sprevádzajú poslanci František Šebej (Most-Híd), Juraj Droba (SaS) a Jozef Burian (Smer-SD). Němcová ocenila tradíciu návštev medzi SR a ČR, ako aj vzájomné vzťahy medzi krajinami.
      "Je pre nás dobre vedieť, že niekde je sused, na ktorého sa môžete obrátiť, a ktorý vás nesklame ani v krízovej chvíli," povedala. Hrušovský svoju českú partnerku ubezpečil, že Slovensko chce tradíciu zachovávať za každú cenu, lebo nejde len o susedské vzťahy, ale aj o priateľstvo.
      Němcová sa svojich hostí pýtala aj na priamu voľbu prezidenta. Česká verejnosť je vraj takémuto výberu hlavy štátu naklonená. Šéfku poslaneckej snemovne preto zaujímalo, či bola priama voľba dobrý krok. "Bol to krok správnym smerom," povedal Hrušovský. Zároveň zdôraznil, že voľba prezidenta je významná vec, o ktorej by mali rozhodovať občania.
      Partneri sa rozprávali aj o parlamentných voľbách, ktoré sa na Slovensku uskutočnia 10. marca. Česká strana uznala, že Slovensko potrebuje v krízových časoch stabilnú vládu. Hrušovský a Němcová sa ďalej zhodli na tom, že národné parlamenty by už nemali prichádzať o ďalšie kompetencie. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona