Slovenskí zbrojári chcú dostať šancu, sľubujú stovky pracovných miest

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 12:52 • 2 min
Slovenskí zbrojári chcú dostať šancu, sľubujú stovky pracovných miest

BRATISLAVA - Združenia bezpečnostného a obranného priemyslu Slovenskej republiky (ZBOP SR) tvrdí, že je na čase, aby na Slovensku dostali šancu domáci výrobcovia.

slovakia

left justify in out

Členské spoločnosti združenia disponujú kvalitným a overeným výrobným potenciálom a sú schopné aktívne sa podieľať na pripravovaných projektoch obstarávania bojových obrnených vozidiel 8x8 a bojových obrnených vozidiel či viacúčelových taktických vozidiel 4x4, ako aj na ďalších budúcich zákazkách pre Ozbrojené sily SR, zdôrazňujú v tlačovej správe.

 

Združenie v záujme rozvíjania domácich vývojových a výrobných kapacít, udržania a rastu zamestnanosti v odvetví obranného priemyslu aktívne komunikuje s rezortom obrany s cieľom maximálne využívať domáci výrobný potenciál pri strategických dodávkach. Zároveň v tlačovej správe uvádzajú, že podľa ich predpokladov slovenské firmy dokážu vytvoriť množstvo pracovných miest po celom Slovensku.

„Slovenská delostrelecká technika, zbraňové systémy, munícia či informačné a komunikačné systémy sú spoľahlivo využívané v armádach mnohých krajín sveta a bolo by krátkozraké nakupovať takúto techniku pre potreby domácich ozbrojených síl komplikovane a draho od zahraničných dodávateľov, keď je k dispozícii z domácich zdrojov,“ píše sa ďalej vo vyhlásení.

 

Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu Slovenskej republiky pozitívne vníma široký politický konsenzus v otázke zvyšovania výdavkov na obranu. Je v celospoločenskom záujme, aby všetky subjekty a inštitúcie v obstarávacích procesoch konali tak, aby boli výdavky na obranu a bezpečnosť štátu vynaložené účelne, efektívne a s pozitívnym ekonomickým prínosom. Združenie je pripravené poskytnúť k tomu kvalifikované odborné stanoviská a kompetentnú súčinnosť, zdôrazňuje sa vo vyhlásení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies