Slovenskí záchranári boli v Moldavsku školiť kolegov

NETKY.SK • 12 Február 2016, 11:50 • 2 min
Slovenskí záchranári boli v Moldavsku školiť kolegov

BRATISLAVA - Slovenskí záchranári boli tento týždeň v moldavskom Kišiňove školiť a trénovať svojich kolegov v prednemocničnej neodkladnej zdravotnej starostlivosti.

slovakia

left justify in out

Okrem iného ich naučili používať profesionálne defibrilátory či modernú transportnú techniku v nových sanitkách. Desať vozov im koncom minulého roka darovala slovenská strana vďaka SlovakAid, ich vybavenie a prepravu zabezpečila spoločnosť Falck Záchranná.

 

"Pre väčšinu zúčastnených moldavských záchranárov to bolo vôbec prvé školenie od skončenia školy. Dávali nám najavo, ako si vážia možnosť takéhoto tréningu a to, že sa môžu zdokonaľovať v záchranárskych zručnostiach," povedal lekár Oleksander Opanasenko, vedúci tímu slovenských školiteľov.

 

Záchranári a lekári prišli na školenie z rôznych časí Moldavska. Školenie sa konalo od 9. do 10. februára. Organizovalo ho Veľvyslanectvo SR v Moldavsku v spolupráci so SlovakAid a spoločnosťou Falck Záchranná, najväčším poskytovateľom záchrannej zdravotnej služby na Slovensku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona