Slovenskí výskumníci už majú obnovený prístup k vedeckým databázam

NETKY.SK • 23 Január 2017, 16:51 • 2 min
Slovenskí výskumníci už majú obnovený prístup k vedeckým databázam

BRATISLAVA - Slovenskí vedci už majú obnovený prístup k vedeckým databázam, ktoré nemohli využívať od začiatku tohto roka pre nepodpísanie dohody o prístupe zo strany ministerstva školstva. Pre TASR to potvrdil komunikačný odbor rezortu školstva. Vedci nemohli využívať databázy, ktoré spravuje spoločnosť Elsevier.

slovakia

left justify in out

Prístupy do databáz mali byť pôvodne obnovené do konca minulého týždňa. "Spoločnosť Elsevier dňa 19. januára potvrdila znovuobnovenie prístupov do databáz. Zároveň však uviedla, že v piatok 20. januára je v Indii, kde sídli divízia spoločnosti Elsevier zodpovedná za technické riešenie prístupov, štátny sviatok," vysvetlilo ministerstvo školstva. Z tohto dôvodu boli prístupy obnovené až dnes.

 

Zabezpečovaním prístupov k elektronickým informačným zdrojom pre akademickú komunitu na Slovensku je poverená priamo riadená organizácia ministerstva školstva Centrum vedecko-technických informácií SR. Prístupy do vedeckých databáz sú na Slovensku už dlhodobo realizované prostredníctvom finančných prostriedkov zo štrukturálnych fondov EÚ, a to v celkovej výške niekoľko miliónov eur ročne.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona