Slovenskí vydavatelia a kníhkupci vstúpili do európskej asociácie

NETKY.SK • 19 December 2017, 12:46 • 2 min
Slovenskí vydavatelia a kníhkupci vstúpili do európskej asociácie

BRATISLAVA - Združenie vydavateľov a kníhkupcov Slovenska (ZVKS) na nedávnom Valnom zhromaždení Federácie európskych vydavateľov (FEP/FEE) so sídlom v Bruseli sa stalo jeho novým členom.

slovakia

left justify in out

"Prihlásili sme sa a po predchádzajúcich konzultáciách sme vedeli, že nebude problém s prijatím. Vraj už na nás čakali. V európskej organizácii je 28 národných združení vydavateľov kníh z Európskej únie. Každá krajina má jedného združujúceho zástupcu. Raritou je Belgicko, ktoré má flámske a valónske vydavateľstvá, čiže dve inštitúcie," povedal pre TASR účastník slávnostného prijatia a niekoľko mesiacov nový predseda ZVKS Juraj Heger, riaditeľ vydavateľstva Slovart.

 

Podľa neho predchádzajúce vedenie ZVKS nemalo záujem byť členom tejto nezávislej a nekomerčnej asociácie, ktorá bola založená v roku 1967. EP/FEE sa zaoberá európskymi právnymi predpismi a radí združeniam vydavateľov o autorských právach a iných legislatívnych otázkach.

 

ZVKS je dobrovoľná organizácia, ktorá zastupuje záujmy svojich členov, ochraňuje ich vydavateľské a obchodné podnikanie a stará sa o jeho všestranný rozvoj. Zároveň vykonáva poradenskú a informačnú činnosť, zameriava sa na rozvoj tradícií demokracie a humanity slovenskej kultúry. Združenie bolo založené krátko po vzniku Slovenskej republiky.

 

"Teraz máme okolo 80 členov. Každý mesiac sa to mení smerom hore, pretože priberáme nových. Okrem knižných vydavateľstiev sú to aj malé kníhkupectvá a distribútori kníh," dodal Heger.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies