Slovenskí vojaci vyrazili na 350 kilometrov dlhú púť do Čenstochovej

NETKY.SK • 4 August 2016, 10:19 • 2 min
Slovenskí vojaci vyrazili na 350 kilometrov dlhú púť do Čenstochovej

BRATISLAVA - Slovenskí vojaci sa dnes pripojili k medzinárodným armádnym skupinám pútnikov vo Varšave, odkiaľ vyrazili na 350 kilometrov dlhú pešiu vojenskú púť do Čenstochovej. Už 25. ročník púte sa oficiálne začal bohoslužbou v katedrále poľského vojenského ordinariátu. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

slovakia

left justify in out

Na medzinárodnej vojenskej púti sa zúčastní päť príslušníkov Ozbrojených síl SR. Pod vedením Jána Ostapčuka, štábneho kaplána 11. mechanizovaného práporu v Martine, sa budú presúvať spoločne s poľskými, nemeckými, americkými, chorvátskymi či rakúskymi vojakmi. Pútnici každý deň prejdú 25 až 40 kilometrov a večer sa ubytujú v provizórnych táboroch.

 

Cieľovým bodom je známe pútnické miesto Jasna Góra, ktoré by mali vojaci zdolať za desať dní. "Prvý deň púte sa považuje za najnáročnejší, pretože sa prechádza 50 kilometrov cez celú Varšavu po asfalte a betóne, ktoré sú v letných mesiacoch rozpálené od slnka. Ostatné úseky vedú po cestách, poliach a lúkach. Vojak so štandardnou kondíciou by však mal túto púť zvládnuť bez väčších problémov," uviedol riaditeľ Kancelárie ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR Peter Dzijak.

 

Tohtoročná medzinárodná pešia vojenská púť sa uskutoční od 4. do 14. augusta. V záverečných kilometroch sa k našim vojakom už tradične pripojí ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR František Rábek.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies