Slovenskí vojaci si preveria spôsobilosti na cvičení Tobruq Legacy 2018 v Maďarsku

NETKY.SK • 3 Jún 2018, 11:36 • 2 min
Slovenskí vojaci si preveria spôsobilosti na cvičení Tobruq Legacy 2018 v Maďarsku

BRATISLAVA - Slovenskí profesionálni vojaci si v najbližších dňoch preveria svoje spôsobilosti na najväčšom cvičení protivzdušnej obrany NATO v Európe, ktoré sa v pondelok 4. júna začne vo výcvikovom priestore Várpalota v Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková. V rámci 4. ročníka Tobruq Legacy sa na cvičení zúčastní 142 príslušníkov Ozbrojených síl SR, pričom celkovo sa doň zapojí 22 krajín Severoatlantickej aliancie a šesť medzinárodných organizácií a veliteľstiev NATO.

Cvičenie Tobruq Legacy vzniklo pôvodne ako výcviková aktivita slovenských a českých jednotiek protivzdušnej obrany blízkeho dosahu. Následne sa k tejto iniciatívne pripojili USA, Maďarsko, Poľsko a ďalšie krajiny Severoatlantickej aliancie a stalo sa medzinárodne uznávaným formátom. Všetky zúčastnené krajiny budú mať možnosť precvičiť a otestovať si spôsobilosti v oblasti kolektívnej obrany členských štátov NATO.

Medzinárodné cvičenie Tobruq Legacy 2018 bude trvať do 15. júna 2018, pričom jeho cieľom je otestovanie a precvičenie spôsobilostí participujúcich štátov v rámci interoperability členských štátov NATO v oblasti velenia, kontroly a komunikácie v medzinárodnom prostredí. Tento rok sa na cvičení v Maďarsku zúčastnia profesionálni vojaci z Protilietadlovej raketovej brigády Nitra, z Veliteľstva Vzdušných síl OS SR, ako aj sedem profesionálnych vojakov Pozemných síl OS SR, obsluhujúcich mobilný komunikačný systém MOKYS.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies