Slovenskí vojaci sa zúčastnia na sústredení v karate

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 18:16 • 2 min
Slovenskí vojaci sa zúčastnia na sústredení v karate

BRATISLAVA - Minister obrany SR Peter Gajdoš oficiálne otvoril 45. medzinárodné letné sústredenie karate a kobudo. V Žiline dnes zároveň navštívil vojakov, ktorí sa v nasledujúcich dňoch tohto podujatia zúčastnia. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva obrany Daniela Capáková.

slovakia

left justify in out

"Aj toto je spôsob, akým si môžu naši vojaci zvyšovať svoje spôsobilosti. Prvky karate využívajú prakticky pri každom boji zblízka, čo znamená, že ho môžu doslova použiť ako svoju zbraň v taktickom boji,“ uviedol Gajdoš, ktorý sa v minulosti tiež venoval karate a dosiahol 1. kyu, čiže hnedý opasok. Zároveň zdôraznil, že podporuje podujatia, kde je zreteľné prepojenie medzi športom a prípravou vojakov.


Príslušníci ozbrojených síl sa na sústredení v karate a kobudo zúčastňujú už po štvrtýkrát. Nechýba medzi nimi ani veliteľ Pozemných síl Ozbrojených síl SR Ondřej Novosad, ktorý dosiahol 3. Dan v karate a 1. Dan v kobudo. Ako vysvetlil, inštruktori z ozbrojených síl si môžu v rámci tohto sústredenia zjednocovať techniku, zvýšiť svoju technickú spôsobilosť a nadobudnúť nové skúsenosti.

 

Na sústredení sa zúčastňuje aj profesionálny vojak Lukáš Kučerák, ktorý v júni získal titul majstra sveta v zápase družstiev na Majstrovstvách sveta v karate a úspešný bol aj v zápase jednotlivcov vo váhovej kategórii do 75 kilogramov, kde získal druhé miesto.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies