Slovenskí vojaci sa zúčastnia aj cvičenia v džungli vo Francúzskej Guyane

NETKY.SK • 15 Január 2014, 11:02 • 2 min
Slovenskí vojaci sa zúčastnia aj cvičenia v džungli vo Francúzskej Guyane

BRATISLAVA - Slovenskí vojaci sa v prvom polroku tohto roka zúčastnia na viacerých cvičeniach v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Dvaja príslušníci Ozbrojených síl (OS) SR pôjdu napríklad na výcvik do džungle vo Francúzskej Guyane. Cieľom cvičenia je rozvoj spôsobilosti špeciálnych síl. Vyplýva to z materiálu o vyslaní OS mimo územia SR na účel vojenského cvičenia, ktorý dnes schválila vláda.

Okrem toho sa naši vojaci zúčastnia na viacerých leteckých cvičeniach napríklad vo Francúzsku, Maďarsku či Česku. Vojenskí potápači zas majú naplánované dve cvičenia v Maďarsku, ktorých cieľom je výmena skúseností a rozvoj spôsobilostí.

Vláda taktiež odobrila prítomnosť zahraničných vojakov na území Slovenska. Napríklad vojaci z Dánska majú naplánované tri cvičenia vo výcvikovom priestore Lešť. Má prísť do 135 dánskych vojakov aj s technikou. Na Lešti bude cvičiť aj okolo 100 vojakov Veľkej Británie. Precvičenie zručností s toxickými chemickými látkami zas majú naplánované vojaci z Belgického kráľovstva, Českej republiky a Slovinska vo Výcvikovom a testovacom centre RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch.

Vláda schválila aj prítomnosť zahraničných vojakov a vyslanie slovenských vojakov do zahraničia na základe medzinárodných zmlúv a dohovorov v oblasti kontroly zbrojenia, odzbrojenia a budovania dôvery a bezpečnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies