Slovenskí vojaci budú cvičiť s príslušníkmi Národnej gardy štátu Indiana

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 12:06 • 2 min
Slovenskí vojaci budú cvičiť s príslušníkmi Národnej gardy štátu Indiana

BRATISLAVA - Slovenskí vojaci budú v nasledujúcich týždňoch cvičiť na našom území s príslušníkmi Národnej gardy štátu Indiana USA. V rámci cvičenia Slovak Warthog 2016 si precvičia spoločnú letovú činnosť. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

slovakia

left justify in out

Počas cvičenia si slovenskí a americkí vojaci precvičia viaceré druhy spôsobilostí. Príslušníci 5. pluku špeciálneho určenia Žilina a príslušníci Národnej gardy štátu Indiana budú navádzať slovenské lietadlá L-39 a americké lietadlá A-10C Thunderbolt na pozemné ciele.

 

"Od začiatku deklarujeme, že máme záujem o medzinárodné cvičenia, pretože je to ten najlepší spôsob pre zladenie spôsobilostí, ale aj zvyšovanie úrovne pripravenosti našich vojakov. Navyše, Národná garda štátu Indiana je v rámci Spojených štátov amerických naším partnerským štátom a naša spolupráca je dlhodobo na vynikajúcej úrovni," uviedol minister obrany Peter Gajdoš.

 

Cvičenie Slovak Warthog 2016 sa bude konať od 6. júla do 2. augusta na letisku Sliač a v Centre výcviku Lešť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies