Slovenskí vinári majú svoju prvú elektronickú vínnu kartu

NETKY.SK • 10 August 2013, 18:11 • 2 min
Slovenskí vinári majú svoju prvú elektronickú vínnu kartu

Na vínnej karte sa medzi 350 druhmi vína nachádza aj víno z viníc, ktoré kúpili hollywoodske filmové hviezdy Angelina Jolie a Brad Pitt.

slovakia

left justify in out

Slovenskí vinári majú novú príležitosť, ako sa zviditeľniť a spropagovať svoje produkty a vinice. Ponúka im ju prvá elektronická vínna karta na Slovensku. 

„Zahraniční hostia, ktorí sú ubytovaní v našom hoteli, radi ochutnávajú slovenské vína. Samozrejme, ja som veľmi rád, keď im môžem ponúknuť práve kvalitné produkty slovenských vinárov,“ povedal Rastislav Šuták, someliér bratislavského Kempinski Hotela River Park, v ktorom si od augusta môžu hostia vyberať víno prostredníctvom iPadu.

Vínna karta môže do určitej miery nahradiť výklad someliéra. Hostia sa z nej dozvedia informácie o víne v atraktívnej vizuálnej podobe. Pozrieť si budú môcť mapu odrôd aj videá z rôznych vinárstiev.Vďaka fotografiám fľaše vína a etikety si určite ľahko zapamätajú to, ktoré im najviac chutí,“dodal Šuták, ktorý bude v septembri reprezentovať Slovensko na prestížnej súťaži Najlepší someliér Európy v talianskom Sanreme. 

Na vínnej karte sa medzi 350 druhmi vína nachádza aj víno z viníc, ktoré kúpili hollywoodske filmové hviezdy Angelina Jolie a Brad Pitt. Ide o Chateau Miraval Pink Floyd 2012 z Provensálska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies