Slovenskí vedci vyvinuli pre prokurátorov automatický prepis diktátu

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 11:49 • 2 min
Slovenskí vedci vyvinuli pre prokurátorov automatický prepis diktátu

BRATISLAVA – Vedci z Ústavu informatiky Slovenskej akadémie vied a Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach vyvinuli pre prokurátorov softvér Automatický prepis diktátu.

slovakia

left justify in out

Systém umožňuje prokurátorom diktovať texty z oblasti práva priamo do textového editora Microsoft Word. Okrem toho vyvinuli aj systém HVP (Hlasový vstup Patrícia), ktorý umožňuje hlasom vkladať údaje do položiek dokumentov v informačnom systéme Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky „Patrícia". Informovala o tom Slovenská akadémia vied na svojej internetovej stránke s tým, že na Krajskej prokuratúre v Nitre už uskutočnili dve školenia pre takmer 40 okresných a krajských prokurátorov, na ktorých sa zoznamovali so softvérom.


Dodanie licencií programu pre 900 prokurátorov pracujúcich na prokuratúrach všetkých stupňov na celom Slovensku bolo súčasťou projektu Elektronické služby Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky v rámci operačného programu Informatizácia spoločnosti. Autori softvéru oboznámili účastníkov školenia s programom, jeho technickými požiadavkami, nastavením a používaním, aby ho mohli pri svojej práci využívať čo najefektívnejšie. Na základe záujmu zo strany prokurátorov už pripravujú ďalšie školenia používania systému Automatický prepis diktátu aj na iných prokuratúrach na Slovensku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies