Slovenskí tenisti zdolali Čechov 10:3, Mečíř: Teší nás pokračujúca tradícia

NETKY.SK • 9 December 2016, 17:26 • 2 min
Slovenskí tenisti zdolali Čechov 10:3, Mečíř: Teší nás pokračujúca tradícia

POPRAD - Tenisové osobnosti Slovenska a Česka ani v roku 2016 nevynechali milú tradíciu a na popradskom zimnom štadióne si zmerali sily v hokejovom zápase. Dôležitejšie než výsledok 10:3 boli úsmevy na tvárach všetkých aktérov, medzi ktorými nechýbali ani súčasní daviscupoví reprezentanti či olympijský víťaz zo Soulu Miloslav Mečíř.

slovakia

left justify in out

Slovenská striedačka bola hustejšie zaplnená než česká a v úlohe trénerov jej velili Lukáš Lacko a Norbert Gombos. Nedávny víťaz challengeru Peugeot Slovak Open bol s výkonom svojich "zverencov" spokojný.

 

"Chlapci hrali veľmi dobre. Boli rýchli a padalo im to. Ja ešte s hokejom nemám skúsenosti. Možno si však na budúci rok zahrám, pretože ma to celkom chytilo," poznamenal Norbert Gombos pre TASR.

 

Na viacerých tenisových osobnostiach bolo vidieť, že im hokej nie je cudzí. Pohľadnými akciami sa prezentovali najmä bratia Dominik a Dávid Šprochovci, ktorí nastrieľali celkovo šesť gólov.

 

"Hokej je pre nás doplnkový šport. S bratom chodíme hrávať každý týždeň a dnes sme predviedli podarenú bratskú spoluprácu. Baví nás technický hokej plný kombinácií. Na zápas sme sa zodpovedne pripravili a nič sme nenechali na náhodu," povedal s úsmevom Dávid Šproch.

 

Hokejové stretnutia slovenských a českých tenistov majú dlhoročnú tradíciu. V minulosti boli tieto zápasy vnímané exhibične, časom však aktéri zatúžili po serióznejších dueloch. Na popradskom štadióne sa hralo podľa riadnych hokejových pravidiel. Nechýbali ani rozhodcovia, ktorí viackrát siahli aj po vylúčeniach. Derby ako sa patrí zvládla lepšie partia okolo olympijského víťaza a niekdajšej svetovej štvorky Miloslava Mečířa.

 

"Sme radi, že sme vyhrali. Možno sme si nezaslúžili až tak vysoko vyhrať, ale nasadenie sme mali veľké. Nechceli sme ich podceniť, pretože prišli v silnej zostave. Držal náš aj brankár, darilo sa nám aj v útoku a víťazstvo nás teší," poznamenal Mečíř.

 

Nehrajúci kapitán slovenského daviscupového tímu vyzdvihol hlavnú podstatu týchto stretnutí. "Najdôležitejšie je, že sa stále vieme takto stretnúť. Nechýbali ani chalani, ktorí ešte stále hrajú v Davis cupe. Všetci sa zapojili a podporili tradíciu. Chceme, aby naďalej pokračovala. Spočiatku sme prehrávali, ale v uplynulých rokoch sa nám už darí vyhrávať. Viacerí z nás chodievajú pravidelne rekreačne hrávať a je to poznať. Výrazne nás posilnili domáci bratia Šprochovci, ktorí dali veľa gólov. Mali sme však aj šťastie," poznamenal Mečíř.

 

Aj v českom tíme bolo viacero osobností. Bývalá svetová päťka Jiří Novák je už pravidelný účastník týchto zápasov a užil si aj ten popradský. "Prišli sme sa sem pobaviť, zahrať si hokej a stretnúť sa s chalanmi, s ktorými sme dlhé roky súperili na turnajoch. Raz hráme v Česku, potom na Slovensku. Účel to splnilo. Nikto sa nezranil a bola medzi nami aj skvelá atmosféra. Výsledok je však krutý, herný prejav nebol taký rozdielny. Slovenský tím bol však úspešnejší v koncovke. Ale to je jedno. My sme radi, že sa takto môžeme stretnúť, o to ide," pripomenul víťaz siedmich turnajov ATP Jiří Novák.

 

Výber tenistov Slovenska - Výber tenistov Českej republiky 10:3 (2:1, 3:0, 5:2)

 

Góly: Dominik Šproch 3, Dávid Šproch 3, Beck 2, Simon, Stankovič - Kůrka 2, Vašek

Zostavy:

SR: T. Mikuš - M. Mečíř st., M. Mečíř ml., Stankovič, Martin, Zelenay, Simon, Zathurecký, Beck, Dom. Šproch, Dáv. Šproch, O. Šproch, Jastrabik, Hrunčák, Roman, Krošlák, nehrajúci Gombos, Lacko

ČR: L. Trněný - Jiří Novák, Doseděl, Nemeček, Kůrka, Miketa, Petera, Kovačka, Vašek, Michal, Jak. Novák

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona