Slovenskí tenisti proti sebe už v 1. kole

NETKY.SK • 18 Jún 2017, 09:43 • 2 min
Slovenskí tenisti proti sebe už v 1. kole

POPRAD - Martin Kližan proti Dominikovi Šprochovi a Andrej Martin s Alexom Molčanom, čiže slovenskí tenisti proti sebe už v 1. kole. Žreb turnaja Poprad-Tatry Challenger Tour 2017 rozhodol o tom, že vo dvoch prípadoch to bude na úvod hlavnej súťaže dvojhry čisto slovenský súboj.

slovakia

left justify in out

Piaty do slovenskej partie Peter Vajda nastúpi v 1. kole proti turnajovej sedmičke Čechovi Adamovi Pavláskovi, ktorý je víťazom popradského challengeru spred dvoch rokov. Kližan, Šproch, Molčan a Vajda sa predstavia na antukových dvorcoch v Poprade vďaka voľnej karte od organizátorov. Slovenská jednotka Kližan (45.) bude napokon jediný hráč z prvej svetovej päťdesiatky rebríčky ATP v Poprade. Pôvodne nahlásený obhajca singlového titulu Argentínčan Horacio Zeballos (47.) nefiguruje v "pavúku" dvojhry. Namiesto neho bude nasadený ako druhý Kolumbijčan Santiago Giraldo, 99, muž renkingu ATP.

Hlavná súťaž sa pod Tatrami začne v pondelok 19. júna o 12.00 h. Ešte predtým budú v nedeľu vo finále kvalifikácie bojovať o postup traja slovenskí tenisti. Zverenec Dominika Hrbatého Samuel Puškár sa postaví proti Rakúšanovi Dennisovi Novakovi (2.), Patrik Néma (7.) si zahrá so Švajčiarom Lucom Margarolim a Filip Horanský (3.) si zmeria sily s Ukrajincom Vadimom Ursuom (6.).

Žreb slovenských tenistov v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnajiPoprad - Tatry Challenger Tour 2017 v Poprade (dotácia 64 000 eur, antuka):
Martin Kliižan (SR-1) - Dominik Šproch (SR)
Andrej Martin (SR-5) - Alex Molčan (SR)
Adam Pavlásek (ČR-7) - Peter Vajda (SR)

Nedeľňajší program Slovákov vo finálovom 3. kole kvalifikácie /začiatok o 11.00 h/:

centrálny dvorec:
Dennis Novak (Rak.-2) - Samuel Puškár (SR)
Luca Margaroli (Švaj.) - Patrik Néma (SR-7)

dvorec číslo 5:
Filip Horanský (SR-3) - Vadim Ursu (Ukr.-6)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona