Slovenskí študenti cestujú najmä do ČR či Nemecka

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 12:12 • 2 min
Slovenskí študenti cestujú najmä do ČR či Nemecka

BRATISLAVA – Slovenskí študenti najčastejšie cestujú do Českej republiky, Nemecka, Španielska, Talianska, Francúzska a Poľska.

slovakia

left justify in out

Na Slovensko zas prichádzajú študenti z Česka, Španielska, Francúzska, Poľska. Počet študentov, ktorí sa vyberú na zahraničné pobyty počas štúdia rastie. Zo Slovenska vycestovalo v minulom akademickom roku v rámci programu Erazmus 3008 študentov, rok predtým bolo slovenských erasmákov 2685, informuje Ingrid Ludviková z tlačového oddelenia Zastúpenia Európskej Komisie na Slovensku.

V minulom akademickom roku využilo možnosť vycestovať v rámci štátov EÚ celkovo takmer 270 000 študentov. Výmenný program Erasmus funguje už 27 rokov a jeho popularita stále rastie. 


V súčasnosti je do neho zapojených 33 štátov. V rokoch 2014 až 2020 vystrieda Erazmus nový program Erasmus +, ktorý sprístupní zahraničné štúdium, odbornú prípravu, prácu či dobrovoľnícku činnosť väčšiemu počtu mladých ľudí - viac než štyrom miliónom. Európsky parlament schválil program, ktorý bude financovať príspevky na štúdium pedagógom, školiteľom, študentom a učňom. O príspevky sa tiež budú môcť uchádzať dobrovoľníci či športovci. Celkový rozpočet programu je približne 14,7 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona