Slovenskí strelci v trape mužov bez medaily

NETKY.SK • 8 August 2016, 16:34 • 2 min
Slovenskí strelci v trape mužov bez medaily

RIO DE JANEIRO - Jedna z najväčších slovenských medailových nádejí na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro zostane nenaplnená.

slovakia

left justify in out

Erik Varga patril medzi horúce želiezka výpravy SR pod piatimi kruhmi, ale v trape mužov sa neprebojoval medzi šesticu semifinalistov. Dvojnásobný majster sveta dosiahol súčet 114 terčov (23-23-23-24-21), čím sa ešte pred koncom kvalifikácie odsunul za priečky vzdialené od postupu.

 

Vloženú energiu som nepretavil do výsledku

 

Pre 40-ročného reprezentanta boli preteky v Riu iba treťou veľkou súťažou v tomto roku. Zdravotné dôvody mu povolili len štart na podujatiach SP v San Maríne, kde skončil na 22. pozícii a na konci júna v Baku. V Azerbajdžane síce potvrdil kvality ziskom striebornej medaily po dramatickom finálovom rozstrele, no do Ria si formu po úspešnom výsledku nepreniesol. Pre spomínané problémy neabsolvoval ani aprílové preteky SP v dejisku hier, a tak sa s olympijskou strelnicou zoznámil až po prílete do Brazílie.

 

"Zo začiatku roka sa mi nedarilo, mal som veľké problémy. Podarilo sa mi to ustáť a vypracovať si techniku. Stále si myslím, že je vyšpikovaná tak, ako má byť. Je svetová a som s ňou spokojný. Naozaj ma ale mrzí, že energiu, ktorú som do toho vložil, som nevedel pretaviť do výsledku. To je jediné, čo mi je ľúto. Ťažko to naprogramovať. Streľba je veľmi zložitý šport, musíte mať stopercentnú pohodu, stopercentne sa sústrediť. Každý deň je iný, no musíte vydržať dva dni, a to je veľmi náročné," povedal po odstrieľaní Varga.

 

Prvý kvalifikačný deň sprevádzali náročné poveternostné podmienky. Viacerí strelci mali problém so silným vetrom, aj preto dosiahli niektorí elitní trapisti nižšie nástrely. Varga zaknihoval trikrát po 23 zostrelených holubov a s výkonom 69 sa zaradil priebežne na 11. priečku. Pondelňajšiu druhú časť kvalifikácie odštartoval 24 presnými výstrelmi, no jej záver mu vôbec nevyšiel. Po dobrom začiatku urobil do záverečného výstrelu až štyri chyby a s celkovým nástrelom 114 sa výrazne prepadol v poradí.

 

Kovačócy začal v nedeľu sľubnou 24-tkou na úvod, no keďže v nasledujúcich dvoch sledoch až sedemkrát minul, v priebežnom poradí sa prepadol do tretej desiatky. Pondelňajší kvalifikačný dojazd mu však vyšiel lepšie ako Vargovi a po 23-tke zavŕšil svoje premiérové účinkovanie pod piatimi kruhmi 24 rozprášenými holubmi v piatej položke. Tesne pred koncom kvalifikácie sa priebežne nachádzal na konci druhej desiatky poradia.

 

Dvojnásobnému svetovému šampiónovi Vargovi sa tak rozplynula možnosť získať olympijskú medailu. Tretia účasť pod piatimi kruhmi mu nevyšla podľa predstáv a spomedzi olympijských výsledkov dosiahol najnižší nástrel. V Pekingu 2008 sa so 117 presnými výstrelmi umiestnil na 9. priečke, v Londýne mu na postup do šestky najlepších nestačilo ani 121 a skončil dvanásty.

 

kvalifikácia trapu - výsledky po druhom dni:

 

1. Giovanni Pellielo (Tal.) 122, 2. Edward Ling (V.Brit.) 120, 3. Josip Glasnovič (Chorv.) 120, 4. Ahmed Kamar (Egy.) 119, 5. David Kostelecký (ČR) 118, 6. Massimo Faabbrizi (Tal.) 118 ... 18. Marián KOVAČÓCY (SR) 114, 21. Erik VARGA (SR)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies