Slovenskí stredoškoláci vám ušetria peniaze: Ekologický a zároveň ekonomický projekt je novinkou na našom trhu

NETKY.SK • 14 September 2017, 10:21 • 2 min
Slovenskí stredoškoláci vám ušetria peniaze: Ekologický a zároveň ekonomický projekt je novinkou na našom trhu

Skupina slovenských študentov vytvorila projekt, v rámci ktorého si budeš môcť kúpiť učebnice oveľa lacnejšie.

slovakia

left justify in out

Hoci máme oficiálne bezplatné školstvo, žiaden začiatok nového akademického roka sa nezaobíde bez väčšej či menšej investície do učebných pomôcok. Učebnice, ktoré nám poslúžia pol roka, maximálne rok, sú dobrým zdrojom príjmov pre spoločnosti, ktoré sa zaoberajú ich distribúciou, pretože študenti jednoducho nemajú na výber. Pokiaľ sa majú daný predmet učiť, pracovné podklady skrátka potrebujú. Sumy za takéto knihy sa však pohybujú relatívne vysoko.

 

Skupinka stredoškolákov z východného Slovenska sa rozhodla, že poskytne študentom aj inú alternatívu. Rozbehli projekt, v rámci ktorého je možné zakúpiť si všetky potrebné učebné pomôcky takzvane z druhej ruky. Teda po študentoch, ktorí už knihy nepotrebujú.

 

Vytvorili webovú stránku a rozdelili ju do niekoľkých sekcií podľa jednotlivých škôl. Systém je nastavený týmto spôsobom preto, aby bol predaj čo najjednoduchší. Vzájomne sa teda kontaktujú predajca a kupca z jednej školy.

 

Ktokoľvek má doma učebnicu z minulého roka a už ju viac nepotrebuje, má možnosť pridať si inzerát na tomto webe. Ak bude mať šťastie, ozve sa mu záujemca priamo z jeho okolia a „transakcia“ tak môže prebehnúť úplne bezproblémovo. Predajcovi sa vráti časť nákladov, ktoré vynaložil a nový majiteľ sa môže tešiť z výhodnej kúpy.

 

Tento dômyselný spôsob „posúvania“ učebníc je teda nielen ekonomickým variantom, ale šetrí aj životné prostredie, do ktorého nebude bezdôvodne pribúdať zbytočný odpad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies