Slovenskí siloví žongléri vytvorili v Berlíne dva svetové trojguľové rekordy

NETKY.SK • 23 November 2016, 09:52 • 2 min
Slovenskí siloví žongléri vytvorili v Berlíne dva svetové trojguľové rekordy

BRATISLAVA – Z nedávneho svetového podujatia zameraného na kuriózne rekordy Impossibility Challenger v Berlíne sa vrátili so svetovými rekordmi dvaja úspešní slovenskí siloví žongléri.

slovakia

left justify in out

"Bývalý slovenský reprezentant v desaťboji Radek Šatka bežal a súčasne žongloval na 100-m trati vo fenomenálnom čase 17,84 sekundy, čím prekonal doterajší svetový rekord v tejto disciplíne takmer o jednu sekundu," uviedol pre TASR druhý účastník podujatia Milan Roskopf.

 

Tento držiteľ mnohých svetových rekordov zapísaných aj v Guinnessovej knihe rekordov pridal v Berlíne ďalší. Tentoraz na výdrž v stoji žongloval s tromi päťkilogramovými guľami 1 min. a 39,09 sekundy a prekonal doterajší rekord o tri sekundy. Do jeho vytúženej 100-sekundovej hranice mu teda chýbala necelá jedna sekunda. "Ak prekonám 100-sekundový limit, tak až potom odídem do žonglérskeho dôchodku" dodal 57-ročný Bratislavčan.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies