Slovenskí sánkari zostali po štafetách sklamaní, chceli viac

NETKY.SK • 13 Február 2014, 18:56 • 2 min
Slovenskí sánkari zostali po štafetách sklamaní, chceli viac

SOČI - Slovenská štafeta sánkarov obsadila na ZOH 2014 v Soči desiate miesto, mrzia ju prehry s Poliakmi a Čechmi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenskí sánkari Viera Gbúrová, Jozef Ninis, Marián Zemaník/Jozef Petrulák si v súťaži tímových štafiet trúfali na lepšie ako 10. miesto, ktoré si napokon vyjazdili. V sezóne skončili na majstrovstvách Európy na 5. stupienku a raz im táto pozícia patrila aj v pretekoch Svetového pohára. V Soči chceli byť v olympijskom tobogane do 8. priečky. Nepodarilo sa a ich tréneri Ľubomír Mick s Walterom Marxom ml. budú minimálne ešte štyri roky držiteľmi najlepšieho slovenského umiestnenia v sánkovaní pod piatimi kruhmi. V Salt Lake City 2002 skončili vo dvojiciach na 9. pozícii.
"Sme sklamaní. Čakali sme viac. V sezóne sme zdolávali s prehľadom Poliakov i Čechov, teraz sme skončili za nimi. Ak by sme ich predstihli, 8. miesto by bolo pekné,“ povedal najskúsenejší zo slovenského kvarteta Jozef Ninis. 

Slováci sa vydali na trať so štartovým číslom päť. V tom čase viedli Poliaci. Štafetu rozbehla Viera Gbúrová. V čase odovzdávky strácala osem desatín sekundy na medzičas v tom čase vedúcej Poľky Natalie Wojtušciszynovej. "Bola to asi najlepšia z mojich piatich súťažných jázd, ktoré som v Soči absolvovala. Mohla byť však ešte lepšia, ale som s ňou celkovo spokojná,“ poznamenala Viera Gbúrová. Jozef Ninis stiahol rozdiel na Poliakov a posunul tím dopredu. "Bol som trocha nervózny, lebo som na včerajšom tréningu spadol. Moja jazda nebola zlá, ale dolná časť trate mi nevyšla tak, ako som čakal. Snažil som sa dobehnúť Vierkin deficit, čo sa mi celkom darilo,“ tvrdil Jozef Ninis. 

Dvojica Zemaník/Petrulák už takmer vynulovala poľský náskok, ale v závere v úseku medzi pätnástou a šestnástou zákrutou urobila chybu a prišla o cenné desatiny sekundy. Tím to pripravilo o lepšie umiestnenie. Napriek sklamaniu a jednému zaváhaniu odviedli Zemaník s Petrulákom veľmi dobrý výkon. 

"Mali sme optimálny začiatok jazdy, išli sme dobre a dobiehali Poliakov. Mrzí nás fatálna chyba v závere, ktorá nás stála ôsme miesto. Sme sklamaní,“ rozhovoril sa Zemaník a potom opísal chybu medzi pätnástou a šestnástou zákrutou: "Pred vjazdom do pätnástky musíte mať dobré načasovanie. Vošli sme do nej neskoro, hodilo nás to do strany. Snažili sme sa to napraviť pred šestnástou zákrutou, ale prišiel šmyk, ktorým sme ju celú absolvovali. Stálo nás to veľa času. Sme sklamaní.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies