Slovenskí poslanci prišli zlepšovať vzťahy do Kosova

NETKY.SK • 1 Október 2013, 06:57 • 2 min
Slovenskí poslanci prišli zlepšovať vzťahy do Kosova

BRATISLAVA – Skupina slovenských poslancov v pondelok odcestovala na oficiálnu návštevu Kosova, aby nadviazala užšie kontakty s tamojšími najvyššími predstaviteľmi vrátane prezidentky Atifete Jahjagovej.

slovakia

left justify in out

Členovia Národnej rady Slovenskej republiky však zdôrazňujú, že ich cesta v žiadnom prípade nelegitimizuje jednostranne vyhlásenú nezávislosť Kosova, ktorú SR oficiálne neuznáva. Poslanci chcú podľa vlastných slov bližšie spoznať vnútropolitické problémy tejto bývalej juhosrbskej provincie. V delegácii má zastúpenie každá zo súčasných parlamentných strán reprezentovaných v národnej rade.

„Chceme nadviazať spoluprácu s najvyššími predstaviteľmi (kosovského) parlamentu, aj prezidentkou Kosova,“ uviedol pre agentúru SITA po skončení prvého dňa pracovného programu Ivan Štefanec (SDKÚ-DS). Podpredseda zahraničného výboru v NR SR je zároveň lídrom delegácie pozostávajúcej z ďalších poslancov vrátane členov hnutia OĽaNO, strán Most-Híd, KDH aj vládneho Smer-u. „Nie je to priama legitimizácia krajiny a naša pozícia sa nemení,“ zdôraznil. „Neuznávame Kosovo, ale máme záujem o spoluprácu aj s krajinami, ktoré diplomaticky neuznávame.“ 

Slovenská delegácia v pondelok absolvovala aj neformálny obed s prezidentkou Atifete Jahjagovou a večeru s predsedom kosovského parlamentu Jakupom Krasniqim. V utorok majú poslanci na programe schôdzku s ministrom zahraničných vecí Enverom Hoxhajom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies